Όσοι γνωρίζουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η σημερινή κόντρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, να ήταν προκαταβολικά σε γνώση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν στα parapolitika.gr, πρόσωπα που γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναζητεί –και δικαιολογημένα- εχθρό εντός της κυβέρνησης.

Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να «χρεώσει» την συμφωνία των Πρεσπών στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι αποφάσισε να «στοχεύσει» ένα πρόσωπο που εκτός των άλλων προκαλεί και τα αρνητικά ανακλαστικά των δεξιών ψηφοφόρων. Αυτός δεν είναι άλλος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος αυτή την περίοδο αποτελεί «κόκκινο πανί» για το εκλογικό ακροατήριο του Καμμένου.

Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ο σημερινός καυγάς να ήταν προσυνεννοημένος και πιο συγκεκριμένα να αποτέλεσμα ένα από τα θέματα που συζήτησαν χθες το μεσημερι οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. Σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστοι εκείνοι που πιστεύουν ότι υφίσταται ουσιαστικό ζήτημα.

Απεναντίας, οι περισσότεροι θεωρούν ότι έγινε για να ανέβουν οι μετοχές του υπουργού Άμυνας στο εκλογικό του ακροατήριο. Επί της ουσίας, πρόκειται για άλλη μια κακοστημένη ενδοκυβερνητική παράσταση, που έχει ένα και μόνο στόχο. Να κρατήσει «πολιτικά ζωντανό» το κόμμα του συγκυβερνήτη.