Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου από τα πρώτα λεπτά δημοσιοποιήσης από τα parapolitika.gr του αποσπάσματος της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο ηχητικό ο κος Πολάκης απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τους προτείνει τρόπους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

«Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει», αναφέρει και συνεχίζει «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα». Μάλιστα αναπληρωτής υπουργός παραδέχεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι» ενώ ολοκληρώνει το σκεπτικό του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω»….

Φυσικά η αποκάλυψη του parapolitika.gr έκανε άμεσα τον γύρο των ΜΜΕ με τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας να αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα.

Τι είπαν όμως στα parapolitika.gr βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη των κομμάτων σχετικά;

Άδωνις Γεωργιάδης, Β’ Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Από το σημερινό ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψαν τα parapolitika.gr επιβεβαιώνονται οι φήμες περί ασφυκτικών κυβερνητικών πιέσεων σε δικαστικούς λειτουργούς να προβούν άμεσα σε διαδικαστικές πράξεις και να λειτουργήσουν ως εκτελεστές εντολών.

Ο στόχος προφανείς και πλέον ομολογημένος για την όχι μόνο με κάθε τρόπο διατήρηση της καρέκλας, αλλά την κατάληψη της εξουσίας, το καθεστώς. Οι μάσκες έπεσαν. Ευτυχώς, υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Πιστεύω ότι είναι ο,τι πιο κυνικό, ότι πιο τυχοδιωκτικό και αμοραλιστικό υπάρχει σε μια κυβέρνηση. Είναι ένας άνθρωπος που δεν πρέπει να έχει θέση στο υπουργικό συμβούλιο, παρά μόνο δίπλα σε έναν πρωθυπουργό που έχει ίδιες ιδέες. Θα μπορούσε να ήταν αρχηγός ενός κόμματος που ανήκει στην ακροδεξιά».

Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι

«Δεν μου προξενεί καμία εντύπωση που ο κ. Πολάκης εργολαβικά έχει αναλάβει το έργο της χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Εντύπωση μου προκαλεί η μη αποδοκιμασία του από τους εκπροσώπους του δικαστικού σώματος. Όσο για τα αφεντικά του κ. Πολάκη δηλαδή τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο είναι προφανές ότι ταυτίζονται μ’ αυτές τις τακτικές. Γι’ αυτούς η δικαιοσύνη είναι μαριονέτες για τις δουλειές τους».

Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

«Είναι τραγικό το κατάντημα ένας υπουργός να μιλάει ανοιχτά για ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και να απειλεί τους πολιτικούς αντιπάλους του με εγκλεισμό στις φυλακές και ο πρωθυπουργός της χώρας να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι ευτελισμός της Δημοκρατίας και είναι κατάντημα της σημερινής κυβέρνησης – δυστυχώς όχι το μόνο. Λυπάμαι για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στεναχωριέμαι για την εικόνα που στέλνει η χώρα μας μ’ αυτή την κυβέρνηση και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Μία εικόνα που αδικεί τους Έλληνες».

Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού

Όσα αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά δείχνουν ότι κάποιοι διέπονται από ολοκληρωτική λογική,σύμφωνα με την οποία η Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να υπηρετούν την κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο κινούνται και στους δύο χώρους επιδιώκοντας να ελέγξουν κάθε ανεξάτητο θεσμό. Και το κάνουν με κάθε τρόπο. Οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να καταλάβουν ότι στις δημοκρατίες υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η Ελλάδα, δεν είναι και δεν θα γίνει ούτε Σοβιετία, ούτε Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Ο κ. Πολάκης δεν είναι ο γραφικός κ. Πολάκης. Όπως και ο κ. Καμμένος δεν είναι απλά ένας εθνικά επικίνδυνος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Οι δύο τους είναι το πρόσωπο του κ. Τσίπρα, εκφράζουν την ιδεολογία, τη στρατηγική και κυρίως τη αισθητική του δήθεν αριστερού πρωθυπουργού. Σε μια κανονική χώρα δεν θα διανοείτο ποτέ ένας υπουργός να πει δημόσια σε κομματικό όργανο «να βάλουμε στη φυλακή» σαν να είναι η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική δικαιοσύνη. Δυστυχώς με τέτοιου είδους αντιλήψεις υποσκάπτονται τα βασικά θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας και του σημαντικότερου θεσμού της που είναι η Δικαιοσύνη».

Φωκάς Αριστείδης, ανεξάρτητος βουλευτής

«Αυτά που ακούσαμε είναι πρωτάκουστα. Έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ ο κ. Πολάκης. Ποιος ο κ. Πολάκης που έφερε στη Βουλή την υπόθεση Νοvartis και διέσυρε πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς χωρίς τελικά να αποδειχθεί τίποτα. Χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. Παρά μόνο ψευδομάρτυρες. Τώρα θέλει να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη σε όλα τα επίπεδα. Μετά το μπελά που έφερε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015 συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Έχουν χάσει κάθε μέτρο στην κυβέρνηση, το συντομότερο πρέπει να φύγουνε. Ελπίζουν τώρα ότι θα βρουν τρόπο με την Δικαιοσύνη να βάλουν τους πάντες φυλακή».


Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας & τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας

«Όταν ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για ανάγκη να αφανιστούν οι πολιτικοί αντίπαλοι για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, και για ανάγκη να σπρωχθούν οι δικαστές να αποφασίζουν πιο γρήγορα, και την ανάγκη να καταργηθεί η ανάκριση και η προανάκριση ως στάδια της ποινικής διαδικασίας δεν ενδιαφέρεται για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, για τις οποίες έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά εκφράζει μια κυνική και αδίστακτη αντιδημοκρατική νοοτροπία σύμφωνα με την οποία οι πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να διώκονται και να φοβούνται. Αυτός είναι ο αριστερόστροφος φασισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πλέον όμως οι απειλές αυτές δεν περνάνε. Η Νέα Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα ψωμιά αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν. Προσωπικά θα του θύμιζα ότι υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο σ’ αυτό τον αγώνα…»