Την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

«Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε ένα μεγάλο θέμα και μια κόντρα που από εκεί προέκυψε ουσιαστικά η παραίτηση Κοτζιά» είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη, «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη».

Για να προσθέσει: «Υπήρξαν βολές εκατέρωθεν (μεταξύ Κοτζιά – Καμμένου) ότι υπάρχει κατασπατάληση από τον έναν ή από τον άλλον, των μυστικών κονδυλίων. Και βλέποντας αυτά που έγραψε σήμερα ο Κοτζιάς…. Ουσιαστικά είπε ότι άκουσαν
τον εκβιασμό του Καμμένου –φαίνεται ότι ο Καμένος ξέρει πιο πολλά για αυτά τα θέματα από τον κ. Κοτζια – και επέλεξαν Καμμένο, αναμενόμενο…». 

«Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τα κονδύλια του υπουργείου εθνικής άμυνας» αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι «Στο παρελθόν ενημερωνόταν διακομματικά γι αυτά τα θέματα».

«Κάτι τέτοιο δεν έχει κάνει ο κ. Καμμένος» σημείωσε.

Όπως είπε σε «πρώτη φάση πρέπει να μάθουμε πόσα κονδύλια επί θητείας του… ακούγεται για κάποια εκατομμύρια» ενώ, ανέφερε ότι «ότι δεν μπορώ να το πω γιατί δεν μπορώ να μεταφέρω ότι ακούγεται στην πιάτσα…».

«Πρέπει» πρόσθεσε στη συνέχεια « να δούμε ουσιαστικά ποια ήταν αυτά τα κονδύλια. Και μετά να δούμε που δόθηκαν, να υπάρξει μια επιτροπή που θα αξιολογήσει αυτή τη διαδικασία. Εκ των πραγμάτων θα ανοίξουν όλα αυτά τα θέματα». μ

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

«Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι σε αυτή τη διαδικασία. Και νομίζω ότι ο κ. Κοτζιά θα μιλήσει πιο ανοιχτά γι αυτό το θέμα…» τόνισε.