Στις 1 με 4 Νοεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα το συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) με συμμετοχή υποψηφίων για το χρίσμα στην ηγεσία της Κομισιόν.

Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς αλλά και άλλες υψηλές παρουσίες, μεταξύ των οποίων παράγοντες του ΕΛΚ, αλλά και επίτροποι. Μάλιστα, στο συνέδριο θα μετέχουν και δύο υποψήφιοι για το χρίσμα, ο επικεφαλής επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, με αποτέλεσμα η συνάντηση να παίρνει και μία μορφή άτυπου ντιμπέιτ.

Η επιτυχία της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατίας κατορθώνουν, με αυτό τον τρόπο, να βάλουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας ως επίκεντρο στον χάρτη των εξελίξεων για την επόμενη ημέρα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Άλλωστε, το ΕΛΚ δεν έχει κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον του να αξιοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να καταφέρει να πάρει τη νίκη στο ευρω-στρατόπεδο.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν 250 σύνεδροι από κάθε γωνιά της Ευρώπης ενώ το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η ψηφιακή οικονομία, την οποία έχει θέσει στο επίκεντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, η Nεολαία του ΕΛΚ έχει ρόλο στην τελική ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, με το νέο προεδρείο της και διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγούν στο συνέδριο της Αθήνας –συνολικά 14 πρόσωπα– θα έχουν 7 ψήφους στην ψηφοφορία του Ελσίνκι.