«Το αποκορύφωμα της σουρεάλ κατάστασης που ζούμε τον τελευταίο καιρό: Έδιωξε τον άνθρωπο που ακολουθούσε την εθνική γραμμή και κράτησε τον άνθρωπο που ήταν ενάντια στην εθνική γραμμή» σχολίασε στον ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται. Δεν υπάρχει στην κυβέρνηση κανένας δεσμός, αλλά εκβιασμός του Πάνου Καμμένου» τόνισε η τομεάρχης της ΝΔ και εξήγησε ότι ο εκβιαστής όσο του επιτρέπεις να εκβιάζει πάντα βγαίνει νικητής.

Μάλιστα παρατήρησε ότι το ΥΠΕΞ είναι «ακέφαλο», καθώς -όπως είπε- βγήκε το τουρκικό «Μπαρμπαρός» για έρευνες στην ΑΟΖ και δεν υπήρξε ούτε μια ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Συμπλήρωσε ότι «οι διπλωμάτες πανηγυρίζουν την αποχώρηση Κοτζιά, καθώς στο ΥΠΕΞ ασκείτο τρομοκρατία». Σε ερώτηση για το αν είχε εικόνα για αυτό που ανέφερε περί «τρομοκρατίας», είπε ότι αυτό μπορεί να συζητηθεί αργότερα, διότι αυτή τη στιγμή το μείζον ζήτημα είναι ότι η χώρα πρέπει να έχει ενιαία εξωτερική πολιτική και αυτό επηρεάζει και την οικονομία.

Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς έφερε για τα κονδύλια του ΥΠΕΞ και όχι μόνο: Να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να μάθουμε τι συμβαίνει, τόνισε.

Για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι αν η ΠΓΔΜ πάει σε πρόωρες εκλογές, η Συμφωνία μένει στον «αέρα». Η μόνη ελπίδα του Τσίπρα, συνέχισε, είναι να περάσει από τη Βουλή των Πρεσπών, ώστε να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα.

Σε σχόλιο ότι ενδεχομένως η Συμφωνία «να πέσει πάνω στον Μητσοτάκη», η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «δεν θα είναι η μόνη καυτή πατάτα», αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει: Η ΝΔ είναι έτοιμη να κάνει μια σοβαρή διαπραγμάτευση και αυτό είναι εφικτό.

«Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται και ξηλώνεται πολύ γρήγορα» ανέφερε. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις και η μόνη λύση είναι οι εκλογές.