Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει τους τόνους μετά την τρικυμία που έφερε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η αποπομπή-θυσία  του Νίκου Κοτζιά, από το υπουργείο Εξωτερικών, για χάρη του Πάνου Καμμένου και επιχειρεί να θέσει την δικό του γραμμή άμυνας, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να ανεβάσει ψηλά στην επικαιρότητα και στον αντιπολιτευτικό της λόγο το θέμα των αποκαλύψεων και των αλληλοκατηγοριών μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης για την κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Τόσο η αντιπολίτευση στο σύνολό της, όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι αποφασισμένοι να ασκήσει πιέσεις για να δοθούν διευκρινήσεις για την διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που οι υπουργοί, εντός του υπουργικού Συμβουλίου, αλληλοκατηγορούνται για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι εξακολουθούν να δηλώνουν ότι η σύμπραξή τους αφορά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολλούς λόγους να επιμείνει για πιέσεις, την ώρα που η διαφθορά γίνεται θέμα εντός του υπουργικού Συμβουλίου.

Ήδη η κίνηση αυτή και οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις έχουν θορυβήσει αρκετά το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν χθες και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, το Μαξίμου επιχειρώντας να διαχειριστή επικοινωνιακά την ενδοκυβερνητική κρίση επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και δια στόματος του Νίκου Βούτση – ένας από τους ανθρώπους που συνήθως εκφράζει και τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα – να προσπαθήσει να διαλύσει κάθε σκιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επί της ουσίας το Μαξίμου ,από τη μια προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ Κοτζιά και Κυβέρνησης, αδειάζοντας τον Πάνο Καμμένο, αφού ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι δεν υπάρχει κακοδιαχείριση και από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποτίθεται ότι είναι πια «δεσμευμένος» μετά το τελεσίγραφο Τσίπρα. Ωστόσο, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και ο Νίκος Κοτζιάς, γνωρίζουν ότι  ο Πάνος Καμμένος επικοινωνιακά τουλάχιστον  εμφανίζεται να είναι αυτός που κέρδισε την μάχη της επιβολής.