Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά για τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε.

Η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις ενώ, το Κίνημα Αλλαγής την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης. 

ΝΔ: Να εξηγήσει ο Τσίπρας ποιους χρηματοδοτεί ο Σόρος

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις καταγγελίες Καμμένου ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή όσα είπε δημόσια στη συνέντευξή του στην Κρήτη TV ο Νίκος Κοτζιάς.

Ειδικότερα, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;»

ΚΙΝΑΛ: Ζητά άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες Κοτζιά

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες Κοτζιά σχετικά με όσα ειπώθηκαν στη θυελλώδη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

«Χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι Υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους». Και ότι «ουδείς απάντησε, κανένας Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός».

Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό.

«Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».