Την πρόθεσή του να ζητήσει στο συνέδριο του Ποταμιού τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Αμυράς, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Ειδικότερα, ο κ. Αμυράς σχολίασε ότι «το ποτάμι δεν έχει κλείσει τον κύκλο του. Το Ποτάμι είναι κίνημα συνεργασιών. Δεν κοκορευόμαστε ότι θα κάνουμε αυτοδύμανη κυβέρνηση, δεν ζούμε στον Άρη αλλά ότι θέλουμε να συνεργαζόμαστε με άλλες πολιτικές δυνάμεις αρκεί να συμφωνούμε στα βασικά. Εγώ είμαι ένα φιλελεύθερος άνθρωπος και λέω ότι το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη. Θα κατεβάσω πρόταση στο συνέδριο ότι θα πρέπει προεκλογικά να έρθουμε σε επαφή με τη ΝΔ και να δούμε μπορούμε να συνεργαστούμε».

Μάλιστα, ο βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε τον Κώστα Μπακογιάννη ως μία καλή περίπτωση για δήμαρχο Αθηναίων προαναγγέλοντας τη στήριξη και του Ποταμιού στο πρόσωπό του.

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις του τ. υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι η κυβέρνηση χρηματίζεται από τον Τζορτζ Σόρος, ο κ. Αμυράς σχολίασε: «Σήμερα έδωσα την ευκαιρία στην ολομέλεια, στον κ. Παπαγγελόπουλο να «καθαρίσει» το όνομα της κυβέρνησης , διότι μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Κ. Καμμένος είπε παρουσία Τσίπρα ότι “τα παίρνετε κάποιοι υπουργοί από τον Σόρος” υπάρχει ένα θέμα. Ο κ. Κοτζιάς αντέδρασε και παραιτήθηκε. Ρώτησα λοιπόν, τα είπε όντως αυτά ο κ. Καμμένος και αν τα είπε είστε από εκείνους τους υπουργούς που τα παίρνουν από τον Σόρος; Και απάντηση δεν πήρα.

Τέλος, για το θέμα Ράικου, ο κ. Αμυράς είπε: «Στο θέμα Ράικου ρώτησα τον κ. Παπαγγελόπουλο αν εννοούσε εκείνον. Ούτε εκεί πήρα απάντηση. Καταλαβαίνεται ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση τσίρκο. Επιπλέον η ένωση δικαστών και εισαγγελέων έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια 3 χρόνια, 4-5 ανακοινώσεις που διαμαρτύρεται για παρεμβάσεις που δέχεται στο έργο της φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση. Και πάλι δεν συμβαίνει τίποτα… Η δικαιοσύνη είναι κάτι ιερό και θα έπρεπε να είναι στεγανοποιημένη από τις οποιεσδήποτε κυβερνήσεις».