Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τις καταγγελίες Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο περί δισεκατομμυρίων από πλευράς Σόρος. Ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα και γραπτή ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον ισχυρισμό του τέως ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ότι ο κ. Καμμένος στην διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε μεταξύ άλλων χρηματισμό της κυβέρνησης από τον κ. Σόρος.

Στόχος του χρηματισμού, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Τσίπρας-Καμμένος ερωτώνται, μεταξύ άλλων, σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της βαρύτατης καταγγελίας.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες Κοτζιά ζήτησε και το Κίνημα Αλλαγής. «Χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι Υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους». Και ότι «ουδείς απάντησε, κανένας Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός».

Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό. «Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».

Ο ομολογία Κοτζιά

Στην παραδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος οδηγήθηκε ο τ. υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο Κρήτη TV, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας έριξε βολές κατά πάντων ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, υπουργοί και πρωθυπουργός δεν διέψευσαν τον Πάνο Καμμένο και άφησαν μετέωρες τις καταγγελίες του. 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξής του: