Με τίτλο: «ο  Κονδυλιοφόρος Κοτζιάς» η εφημερίδα Athens Review of Books εξαπολύει σφοδρή επίθεση με μια οργισμένη ανακοίνωση στον πρώην υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

Η εφημερίδα στο δελτίο Τύπου κάνει λόγο για «αλληλοεκβιαζόμενους παχύδερμους πολιτικούς» και καταφέρεται εναντίον του Νίκου Κοτζιά. Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα με τον πρώην υπουργό έχουν συγκρουστεί στα δικαστήρια το προηγούμενο διάστημα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Ποιος «εκβίαζε» για να του δώσουν χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ; Ο αποπεμφθείς υπουργός Εξωτερικών έχει κάνει μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία: η Athens Review of Books, αλλά αυτός εδήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στον «εκβιασμό» μας!   Παρακολουθούμε με εύλογο ενδιαφέρον την χωρίς αρχές αναμέτρηση δυο διαβόητων για τη χυδαιότητά τους αλληλοεκβιαζόμενων παχύδερμων πολιτικών. Έχασε ο ημέτερος σταλινοπαράφρων.

Μαζί με την υπουργική καρέκλα έχασε και το φανερό υπερόπλο των μυστικών κονδυλίων. Χαρακτηριστικό της αεικίνητης μηχανής παραγωγής συκοφαντιών, ψεύδους και λάσπης του παλαιού συνεργάτη του καθεστώτος Χόνεκερ είναι η παρακάτω αναφορά του στα μυστικά κονδύλια και μάλιστα πριν από τρία χρόνια.

Ο «Πληρεξούσιος Δικηγόρος Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά» Ι. Κ. Μαντζουράνης έστειλε στον Τύπο μια εκτενέστατη δήλωση εναντίον της Athens Review of Books, την οποία δημοσίευσαν η Εφημερίδα των Συντακτών της 14-15 Νοεμβρίου, η καθεστωτική Αυγή και το Βήμα της Κυριακής 15.11.2015, καθώς και πολλές ιστοσελίδες.

Σ’ αυτήν τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών διά του πληρεξουσίου του, ανάμεσα σε άλλα χοντρά ψέματα και συκοφαντίες, έγραφε ότι όχι μόνο αμφισβητούμε την επιστημονική (sic) επάρκειά του (!), αλλά μεταφράζουμε και προωθούμε τους σχετικούς ισχυρισμούς στο εξωτερικό «για να χρησιμοποιηθούν από ξένες υπηρεσίες και διεθνείς θεσμούς»! Μας κατηγορούσε για αντεθνική δράση, καθώς επιδιδόμαστε σε «συνειδητή υπονόμευση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» ‒ προσωποποιημένης προφανώς στην ειδή του!

Γιατί;

Διότι κάναμε γνωστή την απάτη του, επί δικαστηρίω μάλιστα, να δηλώνει ότι εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής στο Μαρβούργο και εν συνεχεία ότι κατείχε θέση καθηγητού στα πανεπιστήμια Οξφόρδης και Χάρβαρντ. Προφανώς παρέλειψε τα ΤΕΙ Αιγάλεω…

Η ουσία όμως βρισκόταν στο Υστερόγραφο εκείνης της δήλωσης, όπου ο ήδη αποπεμφθείς Υπουργός Εξωτερικών δήλωνε «επ’ ευκαιρία» (επ’ ευκαιρία!!!) ότι «ουδείς εξωθεσμικός παράγοντας, δημοσιογράφος ή μη» θα λάβει «έστω και “μία δεκάρα” από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ»: «ο κ. Ν. Κοτζιάς δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει σε πιέσεις…».

Αυτολεξεί:  

«ΥΓ.: Επ’ ευκαιρία και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο εντολέας μου, κ. Ν. Κοτζιάς, δημοσίως δηλώνει ότι στη διάρκεια της υπουργικής θητείας του ουδείς εξωθεσμικός παράγοντας, δημοσιογράφος ή μη, έλαβε ή πρόκειται να λάβει έστω και «μία δεκάρα» από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, καθόσον ουδείς κανόνας δεοντολογίας και δικαίου επιτρέπεται να παραβιασθεί σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στο παρελθόν, όπως προσφάτως με λεπτομέρειες και παραδείγματα ανέλυσε στη Βουλή των Ελλήνων ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών. Όσες ύβρεις και αν εκτοξευθούν σε βάρος του, ο κ. Ν. Κοτζιάς δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει σε πιέσεις ανεξαρτήτως της ισχύος των... αιτούντων ή απαιτούντων.»  

Με δυο λόγια, ο επαγγελματίας συκοφάντης ανθρώπων και λαών Κοτζιάς, διατεινόταν ότι η Athens Review of Books στρεφόταν εναντίον του όχι γιατί την καταδίωκε απηνώς με μια εκβιαστική αγωγή και έχοντας όπλο (τότε) μια καταγέλαστη πλην τρομοκρατική εφετειακή απόφαση, προϊόν εσκεμμένης κακοδικίας, αλλά υπονοούσε σαφώς ότι δήθεν τον «υβρίζαμε» και τον «εκβιάζαμε» για να μας δώσει χρήματα από τα μυστικά κονδύλια! Όμως αυτός, βράχος ακλόνητος. Κι όχι βράχος κοινός. Σταλινικός γρανίτης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απάντηση της εκδότριας της Athens Review of Books δεν δημοσιεύθηκε σε κανένα απολύτως μέσο ενημέρωσης.

Είχαν, βλέπετε, τότε (2015) πριν από ενάμιση μήνα κερδίσει για δεύτερη φορά εκλογές οι Συριζανεξέλ και ο υπουργός της «Αποικίας Χρέους» (σύγγραμμά του «επιστημονικό» κι αυτό, ισόκυρο των λοιπών φληναφημάτων του) ήταν πανίσχυρος και Κονδυλιοφόρος: σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου χειριζόταν εν λευκώ 15 εκατομμύρια ευρώ μυστικά κονδύλια τον χρόνο, δηλαδή στα 3,5 χρόνια της επιδημίας του 52,5 εκατομμύρια! Αυτός ήταν Υπουργός, αλλά εμείς δήθεν αναλάβαμε να τον συκοφαντήσουμε διότι, όπως έγραφε στην αγωγή του, ήταν εξέχων αντιμνημονιακός αγωνιστής, κατευθείαν απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού!

Το κάναμε μάλιστα «από σημαντικές κρατικές θέσεις» ‒ εμείς, όχι αυτός!  Κλείνουν ήδη 15 μήνες από τότε που έχει δεσμευμένους τους λογαριασμούς μας. Κλείνουν 46 μήνες από τότε που έκανε παράνομη και ιδιοτελή χρήση της κρατικής εξουσίας εις βάρος δυο πολιτών κι ενός εγνωσμένης αξίας περιοδικού. Ανυπομονούμε πότε ο αποπεμφθείς υπουργός θα βρεθεί και χωρίς βουλευτική ασυλία. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσει γυμνός τις συνέπειες των πράξεών του. 

  — The Athens Review of Books  

Επ’ ευκαιρία:

«Ο κ. Κοτζιάς διώκει από το 2010 αλύπητα ένα από τα σοβαρότερα περιοδικά της χώρας, το Athens Review of Books, διότι ένιωσε να θίγονται η τιμή και η υπόληψή του επειδή ένας επιστολογράφος τον χαρακτήρισε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Αποτέλεσμα (και συμβολή του κ. Κοτζιά στην ιστορία της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης) είναι να δικάζεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου για κακοδικία). Ωστόσο, όταν ο κ. Καμμένος τον χαρακτήρισε εμμέσως κλέφτη, αφού «βουτάει από κονδύλια», η τιμή και η υπόληψή του δεν θίχτηκαν, όπως φαίνεται, αρκετά αφού δεν προέβη σε καμία ενέργεια.» (Διονύσης Γουσέτης, Η Καθημερινή, 24.10.2018)