Να απεγκλωβιστεί από το κλίμα εσωστρέφειας επιχειρεί η κυβέρνηση καθώς αντιλαμβάνεται ότι κάθε επικοινωνιακό αφήγημά της καταρρέει και ο λόγος είναι η αρνητική δημοσιότητα που επικεντρώνει, αλλά και που εκπέμπει εις βάρος του κυβερνητικού συνασπισμού ο Πάνος Καμμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καζάνι που βράζει κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος ξεδιπλώνει την επικοινωνιακή του τακτική με δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα όσο η ανισορροπία στην κυβέρνηση εντείνεται,  τόσο να αυξάνονται και οι εσωκομματικές αντιδράσεις για τα φαινόμενα ανοχής του πρωθυπουργού.

Σειρά κυβερνητικών στελεχών, αλλά και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης συνεχίζουν τις καταγγελτικού χαρακτήρα δηλώσεις κατά του Πάνου Καμμένου, με τον Γραμματέα να δηλώνει μάλιστα σε συνέντευξή του ότι οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης.

Η εικόνα μάλιστα του Πάνου Καμμένου να αποδοκιμάζεται από πολίτη κατά τις δηλώσεις του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είναι μια κατάσταση που το Μαξίμου θα ήθελε να αποφύγει και πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ένα σημαντικό μέρος της δυσαρέσκειας που χρεώνεται η κυβέρνηση, προέρχεται από τον Πάνο Καμμένο.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η συνύπαρξη με τους ΑΝΕΛ δείχνει μονόδρομος για την παραμονή στην εξουσία. Παράλληλα όμως ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει στην ελληνική Βουλή. Τα περιθώρια της πολιτικής συμβίωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στενεύουν και δεν είναι μόνο ο Νίκος Κοτζιάς που θεωρεί ότι πρέπει να λήξει αυτή η κυβερνητική συνεργασία, αλλά πίσω από την άποψη αυτή στοιχίζονται και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, έδωσε με την συνέντευξή του το σύνθημα, προκειμένου να δείξει ότι το κόμμα διαχωρίζει την θέση του από το Μαξίμου, το οποίο για λόγους πολιτικούς εξακολουθεί να δείχνει ανοχή στον κυβερνητικό του εταίρο… «μέχρι να έρθει η ώρα» - όπως απάντησε και χθες ο Πάνος Καμμένο στον πολίτη του ζήτησε να παραιτηθεί – για το πολιτικό διαζύγιο των δύο εταίρων.    

Νέα πυρά από Φίλη

Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης συνεχίζει να εκτοξεύει πυρά κατά του ΠάνουΚαμμένου, αλλά και αυτή τη φορά προχώρησε και σε προβληματισμούς σχετικά με την ορθότητα του σχηματισμού νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Με συνέντευξή του στην «Εποχή» ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι ο Πάνος Καμμένος εξακολουθεί να φθείρει την κυβερνητική προσπάθεια και τον κατήγγειλε όχι μόνο για απροκάλυπτο «φιλοαμερικανισμό», αλλά και για «φιλοτραμπισμό».