«Να βρουν το θάρρος να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη από τον ελληνικό» λαό λέει η ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την έφεση που άσκησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά των πρωτόδικών δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

Η Πειραιώς επίσης τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε δυο χρόνια για να ομολογήσει πως οι περικοπές που έγιναν στα δυο πρώτα χρόνια των μνημονίων έγιναν για το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση 

«Χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να ομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μειώσεις των συντάξεων στα δύο πρώτα μνημόνια έγιναν “για το δημόσιο συμφέρον” και για να αποτραπεί η “πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων”. Αυτά επί λέξει παραδέχεται πια η κ. Αχτσιόγλου στην έφεση που άσκησε κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ασύστολα ψεύδη οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ας βρουν επιτέλους το θάρρος να ζητήσουν έστω και σήμερα μία συγγνώμη».