Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ,  Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα όπως οι εκλογές, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πρόσφατο επεισόδιο ανάμεσα στον πρωην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο. 

Δείτε κάποια από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του.

Για τις εκλογές

Η άποψή μου είναι ότι για να πάμε σε εκλογές πρέπει να έχει τελειώσει η κυβέρνηση με την Συμφωνία με τα Σκόπια, αλλιώς δεν υπάρχουν εκλογές. Όταν θα τελειώσει, θα αρχίσει να δρομολογείται πιο καθαρά το πεδίο, το ακριβές χρονικό σημείο.

Το θέμα αυτό έχει τελειώσει, σε προεκλογική περίοδο είμαστε έτσι και αλλιώς. Ακόμη και για αυτό, εφόσον έχουμε μπει στον τελευταίο εκλογικό χρόνο και έχουμε μπροστά μας και ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ο εκλογικός χρόνος ουσιαστικά είναι του Μαΐου. Ακόμα και αν πάει τον Οκτώβριο.

Η ΝΔ έχει χαράξει μια στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θεωρώ ότι είναι σωστή και υπηρετεί και τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης αλλά και ευρύτερα δεν δημιουργεί ζητήματα. Η στρατηγική μας είναι σαφής. Κοιτάμε να δούμε ποιες είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και πού υπάρχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, Σε εκείνες τις περιφέρειες θα δώσουμε χρίσματα και στις μεγάλες πόλεις που επίσης έχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Εκεί έχουμε ξεκινήσει να το κάνουμε. Εμείς πηγαίνουμε αρκετά συντεταγμένα, προσεκτικά, με συγκεκριμένες αναλύσεις στις τοπικές εκλογές.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ερ. Αν ο Τσίπρας λύσει το Σκοπιανό θα του βγει σε καλό ή σε κακό στην κάλπη;

Ήδη έχει καταλήξει, η κοινωνία είναι απολύτως αρνητική και θα του βγει σε πάρα πολύ κακό. Η ουσία της συμφωνίας είναι κακή και αρκετά δυσμενής. Ο Τσίπρας έχει ήδη υποστεί μια τεράστια φθορά από την συμφωνία λόγω της αποσύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος. Αλλά τον Τσίπρα δεν τον νοιάζει τίποτα, μόνο η καρέκλα τον νοιάζει.

Για  τη συνεργασία ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνείδηση του μέσου δεξιού η συνεργασία με τους αριστερούς είναι αμάρτημα. Είναι αμάρτημα βαρύ, δεν συγχωρείται το γεγονός ότι χάρη στον Καμμένο, ο Τσίπρας έκατσε 4 χρόνια και έχει κάνει αυτά που έκανε ξεκινώντας από την φορολογία και καταλήγοντας στα σύμφωνα συμβίωσης και στις ταυτότητες φύλου και στις αναδοχές από ομόφυλα ζευγάρια, το ότι έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία με την Παιδεία, να κλείνουν τα πανεπιστήμια για να μην πουλάνε ναρκωτικά στα πανεπιστήμια.

Εμείς δεν έχουμε κάνει καμία διαφήμιση σε κανέναν Καμμένο. Δεν μπορούμε και να μην επισημαίνουμε κάτι το οποίο είναι βαθιά αντινομικό και είναι εθνικά επιζήμιο και το οποίο έχει σχέση με το πώς πολιτεύεται ο Καμμένος. Το πρωί ο Καμμένος λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, το μεσημέρι λέει ότι δεν αφήνει την μάχη εναντίον της διαπλοκής και το βράδυ λέει θα αποχωρήσω και δεν στηρίζω την Συμφωνία.

Για διαπροσωπική σχέση Καμμένου – Τσίπρα

Αυτό σημαίνει ότι χρεώνεται πλήρως, χωρίς ελιγμούς, την ευθύνη αυτού του «έρωτά» του. Ότι ο «έρωτας» αυτός έχει οδηγήσει στην Συμφωνία, στην οποία έχουμε εκχωρήσει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων.

Για το πρόσφατο Υπουργικό

Μην υποτιμούμε το γεγονός των καταγγελιών. Μπορεί να υπάρχουν σε υπουργικά συμβούλια διαφορετικές γραμμές και προσεγγίσεις για μια σειρά ζητημάτων. Δεν επισημαίνω αυτό το οποίο είναι απολύτως σαφές ότι εδώ δεν ενοποιείται τίποτα και ο καθένας εξακολουθεί να έχει την δική του άποψη. Αλλά πρώτη φορά ακούω δημοσίως υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται για διαφθορά στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό το ζήτημα το ακούει ο Τσίπρας, να ακούγεται μπροστά του και κάνει ότι δεν κατάλαβε.