«Τρικυμία» επικρατεί στο Ποτάμι λίγες ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο «Σινέ Κεραμεικός».

Στα πολύ χαμηλά επίπεδα - κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή - που κινείται το κόμμα στις δημοσκοπήσεις, έρχονται να προστεθούν και οι εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις που καταγράφονται όσον αφορά τις συμμαχίες.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς θέλουν συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητοστάκη, ενώ υπάρχουν και βουλευτές, όπως ο Σπύρος Δανέλλης που φαίνεται να «κοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες πάντως εν όψει του συνεδρίου είναι έντονες, όπως και οι συναντήσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κόμματος. 

Μια τέτοια έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ του Γρηγόρη Ψαριανού και του Γιώργου Αμυρά.

Αντικείμενο της "φράξιας" σε γνωστό καφέ του Παγκρατίου είναι η στάση που θα κρατήσουν αναφορικά με τις συμμαχίες του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές αποφάσισαν να καταθέσουν στους περίπου 1.000 συνέδρους μια «φιλελεύθερη πρόταση» δέκα σημείων για προεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ.