Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε σήμερα στην ασταθή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά, το πρόβλημα ξεκινά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα απειλεί με παραίτησή της εξαιτίας των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ.

Το ΣΚΑΙ μεταδίδει ότι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα διαφώνησε έντονα με την υπουργό ΠΡΟΠΟ Ολγα Γεροβασίλη, απειλώντας ακόμη και με παραίτηση.

Από τη δική της πλευρά, η Κατερίνα Παπακώστα κρίνει ότι δεν πρέπει οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ να προχωρήσουν άμεσα, όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που πέρασε πρόσφατα από το ΣτΕ και δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να προχωρά και σε έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Επιμένοντας στην διαφωνία της η κα. Παπακώστα έκλεισε ραντεβού με τον πρωθυπουργό στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι. Ενα ραντεβού που δεν έγινε τελικά, καθώς η υφυπουργός έφτασε με καθυστέρηση και ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να ανέβει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κατερίνα Παπακώστα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις 17:35 και είχε διάρκεια 20 λεπτών. Εκείνη ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για τη διαφωνία της ενώ περαιτέρω εξελίξεις και τυχόν αποφάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές την Τετάρτη.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η συνάντηση της κ. Παπακώστα με την Όλγα Γεροβασίλη στο εντευκτήριο της Βουλής με τη συζήτηση, όμως, να οδηγείται σε αδιέξοδο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε εκείνο το σημείο, η Κατερίνα Παπακώστα απείλησε με παραίτηση την πολιτική της προϊσταμένη.

Πηγές από το εσωτερικό της ΕΛΑΣ σχολιάζουν ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα των κρίσεων καθώς και της αναπλήρωσης του υπαρχηγού. Διαρροές από το περιβάλλον της κ. Παπακώστα σημειώνουν πως «σε ευαίσθητα θέματα όταν ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και όχι με εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό» ενώ κύκλοι της κ. Γεροβασίλη απαντούν πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».

Σημειώνεται ότι, σήμερα εκδόθηκε ΦΕΚ που προβλέπει ότι οι κρίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου 2018.