Kάτα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, με σκληρές δηλώσεις, βάλλουν στελέχη της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την εκχώρησης έκτασης στο Θριάσιο πεδίο σε κοινοπραξία εταιρειών προκειμένου να γίνει εμπορευματικό κέντρο.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει  ότι μετά το διαγωνισμό οι όροι της σύμβασης άλλαξαν, ευνοώντας τον πλειοδότη, αυξάνοντας τα τετραγωνικά μέτρα της παραχωρούμενης έκτασης και μείωσε ταυτόχρονα την προκαταβολή από 20 εκατομμύρια σε 10.

Επίθεση Άδωνι σε Σπίρτζη για το Θριάσιο: Είναι η λαμογιά του αιώνα

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την υπόθεση ως την «λαμογιά του αιώνα», προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι «θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σχετική σύμβαση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Οι αρχικοί όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν 20 εκατ. ευρώ προκαταβολή και 235.000 τ.μ. δόμηση. Υπήρξαν 33 ενδιαφερόμενοι και ένας πλειοδότης. Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου - γιατί θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού ανεβάζοντας την δόμηση στα 970 χιλ τ.μ. και ρίχνοντας την προκαταβολή στα 10 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν κάνατε τις αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να τις γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι; Ποιος είναι ο λόγος που το κάνατε; Πείτε μου μια περίπτωση του παρελθόντος που κάποια κυβέρνηση άλλαξε τους όρους μετά τον διαγωνισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».

Μανιάτης: Σκάνδαλο Σπίρτζη 10 εκατ. ευρώ - Η δικαιοσύνη ακούει;

Δριμεία κριτική άσκησε στον Α. Τσίπρα και την κυβέρνησή του σήμερα ο Γ. Μανιάτης μιλώντας στη Βουλή ως εισηγητής της ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο για την παραχώρηση του Θριάσιου Πεδίου.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του ότι κατάντησαν την Ελλάδα στην 72η παγκόσμια θέση προσέλκυσης επενδύσεων επί συνόλου 190 κρατών, δηλ. 5 σκαλοπάτια χαμηλότερα από την περσινή 67η θέση, μαζί με την Κιργιζία και τη Μογγολία, ενώ η FYROM είναι στη 10η θέση και η Τουρκία στην 43η.

Αναφερόμενος στη σύμβαση παραχώρησης του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, είπε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Σπίρτζη. 

Αυγενάκης προς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Έχετε γίνει η κυβέρνηση των σκανδάλων

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση των σκανδάλων που ζημιώνει τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, επεσήμανε ότι η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο αποτελεί ένα σχέδιο η ΝΔ οραματιστήκε, σχεδίασε και διαμόρφωσε αλλά πλέον αντί να συζητάμε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, που θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και που θα λειτουργήσει ως μεγάλος εμπορευματικός σταθμός για τη χώρα και με σημαντικές διεθνείς προοπτικές, δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να συζητάμε ένα ακόμη σκάνδαλο της Κυβέρνησής.