Με την επανεκλογή του Σταύρου θεοδωράκη και την εκλογή αντιπροέδρου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το τρίτο συνέδριο του Ποταμιού. Στο νέο αξίωμα αναμένεται να εκλεγεί ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ για τη θέση του γραμματέα σχεδιάζεται η αναβάθμιση στελέχους από τον τομέα οργανωτικού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν αναμένεται να κατατεθούν άλλες υποψηφιότητες. Σε ότι αφορά στις παρουσίες άλλων πολιτικών δυνάμεων Κουμουνδούρου, Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη θα παραστούν μέσω εκπροσώπων των αρχηγών τους. Ειδικότερα η κυρία Γεννηματά θα απουσιάζει σε περιοδεία στα Δωδεκάνησα.

Η κεντρική ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, θα λάβει χώρα στις 11:00π.μ. το Σάββατο.

Μια από τις καινοτομίες του συνεδρίου είναι ότι το 20% των συνέδρων θα είναι πολίτες, που δεν ήταν στο Ποτάμι μέχρι σήμερα. Το συνέδριο θα είναι πράσινο, χωρίς πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια και καλαμάκια. Μόνο ανακυκλώσιμες και πάνινες συσκευασίες. Και κυρίως με προτάσεις πράσινης πολιτικής.

Ένα Συνέδριο ηλεκτρονικό: Όλες οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, ενώ θα συμμετέχουν εξ αποστάσεως στελέχη του Κινήματος από επτά χώρες.

Ένα Συνέδριο έμπνευσης: Στις «Φωνές που εμπνέουν» συμμετέχουν: Νίκος Αλιβιζάτος, Ελένη Αρβελέρ, Δημήτρης Βαγιανός, Θάνος Βερέμης, Ματθαίος Γιωσαφάτ, Νίκος Δήμου, Αρίστος Δοξιάδης, Στέλιος Μάινας, Σώτη Τριανταφύλλου, Γιάννης Χαραλαμπίδης.

Κεντρική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο Συνέδριο του Ποταμιού

Δείτε το πρόγραμμα του 3ου Συνεδρίου: