Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για κατάργηση ακόμα και των εορτών των Χριστουγέννων, με αφορμή τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, όπως προβλέπεται στην πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να γελοιοποιήσει και να υποβαθμίσει την συζήτηση.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 χαρακτήρισε τα κυβερνητικά στελέχη αμόρφωτα και άσχετα και πρόσθεσε πως με τη θρησκευτική ουδετερότητα θα μπορεί κάποιος να προσφύγει στα δικαστήρια εάν τοποθετηθεί μια φάτνη σε μια πλατεία.

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμόρφωτοι, άσχετοι και ψεύτες»

«Έχει γίνει μία απόπειρα από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γελοιοποιήσουν το ζήτημα και να υποβαθμίσουν τη συζήτηση μιλώντας για φάτνες και κουραμπιέδες. Εγώ όμως θέτω μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα. Θα υπάρχει η εικόνα του Χριστού στα σχολεία; Στο δικαστήριο; Θα υπάρχει ο θρησκευτικός όρκος; Θα χρησιμοποιούνται δημόσιοι χώροι για θρησκευτικούς λόγους; Θα έχει συμμετοχή το Δημόσιο στη δαπάνη για την επιχορήγηση θρησκευτικών εορτών; Αυτά τα ζητήματα ο κ. Τσίπρας τα θεώρησε ισάξια των Νεφελίμ. Οι άνθρωποι είναι αδαείς, άσχετοι και απολύτως αμόρφωτοι, ψεύτες και υποκριτές και είμαστε τυχεροί από την πλευρά της δεξιάς ότι έχουμε μια τόσο άσχετη αριστερά στην Ελλάδα».

Με την θρησκευτική ουδετερότητα μια φάτνη μπορεί να γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η αριστερά σε όλο τον κόσμο αυτά τα ζητήματα θέτει και πρόσθεσε ότι μέσα από την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Τσιπρας θέλει να βάλει το νομικό υπόστρωμα και στη συνέχεια να κινηθεί η διαδικασία μέσα από δικαστικές πρόσφυγες ακόμη και για το αν πρέπει να τοποθετηθεί μία φάτνη στην πλατεία Ομονοίας.

«Εγώ δεν είπα για κατάργηση των Χριστουγέννων, είπα για τη χρήση δημόσιων χώρων και για την επιχορήγηση του Δημοσίου, παραδείγματος χάρη για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και τη δημιουργία φάτνης. Το παράδειγμα είναι βγαλμένο από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας ,αν κάποιος θέλει να κάνει χαβαλέ και να το γυρίσει στα μελομακάρονα αυτό είναι δικαίωμα του. Για την φάτνη έχει υπάρξει αντικείμενο δικαστικής κρίσης. Για παράδειγμα εάν ο Δήμος της Αθήνας βάλει τη φάτνη στην πλατεία Ομονοίας θα μπορούσε ένας άθεος ή ένας αγνωστικιστής να πει με συγχωρείτε το κράτος δεν είναι θρησκευτικά ουδέτερο γιατί θα πρέπει να βλέπω τη φάτνη στο Δήμο μου όπου και εγώ είμαι δημότης;

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν θα πρέπει να καταβάλει ο Δήμος ποσά για τους εορτασμούς. Ανοίγει μία τέτοιου τύπου συζήτηση στην οποία διάφορα κράτη και διάφορα δικαστήρια έχουν δώσει διαφορετικές λύσεις.
Θέλουμε να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση στην Ελλάδα, αν ένα δικαστήριο θα αποφασίζει για το αν πρέπει να τοποθετηθεί η φάτνη ή όχι; Οποιος θέλει να σηκώσει το χέρι του και να πει ναι. Αυτό να κάνει ο κ. Τσίπρας και να αφήσει τις ανοησίες περί Νεφελίμ».

«Μόνο στο μυαλό του κ.Τσίπρα είναι ακροδεξιός όποιος υπερασπίζεται την εθνική και τη θρησκευτική ταυτότητα»

Ο κ. Βορίδης σχολίασε και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή στο οποίο υπάρχει μία σκιά εντός άντρα που κρατάει ένα τσεκούρι και η εφημερίδα κάνει λόγο για τολμηρή μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ακροδεξιά.

«Όποιος υπερασπίζεται στο μυαλό του κ. Τσίπρα την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα είναι ακροδεξιός.
Όποιος πει ότι στην Αλβανία έχει γίνει μια ανθρωποκτονία από πρόθεση και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης της διερεύνησης της υπόθεσης είναι ακροδεξιός. Ενώ για να είσαι ένας καλός, νομιμοποιημένος δημοκράτης στα μάτια του κ. Τσίπρα θα έπρεπε να πεις ότι ο Κατσίφας ήταν ένας ακροδεξιός, εθνικιστής, τρελός που πυροβολούσε και καλά έκαναν και τον σκότωσαν.

Με το Σκοπιανό έκανε το πρώτο λάθος και υποτίμησε τις αντιδράσεις του λαού μας, θέλω πάρα πολύ να τις υποτιμήσει και στα ζητήματα θρησκευτικής συνείδησης. Θέλω πάρα πολύ να περιφρονήσει την πίστη του λαού μας. Εύχομαι ειλικρινά ο κ. Τσίπρας να επιλέξει να αναμετρηθεί με τη Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα πεδία, θα ηττηθεί όπως ηττήθηκε στο Σκοπιανό».

Ανθρωποκτονία από πρόθεση ο θάνατος Κατσίφα

Ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε και την απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη να προτείνει χθες στους βουλευτές ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μιλώντας για δολοφονία.

«Ότι είναι δολοφονία, για την ακρίβεια ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το ερώτημα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι εάν είναι αληθής ο ισχυρισμός της αλβανικής αστυνομίας ότι βρισκόταν σε άμυνα ή όχι. Το ότι είναι δολοφονία, είναι δολοφονία, δεν έχουμε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Τον πυροβόλησαν, τον στόχευσαν, τον σκότωσαν, ήθελαν να τον σκοτώσουν και τον σκότωσαν. Αν έπρεπε να γίνει στα πλαίσια της άμυνας ή όχι αυτό είναι προς διερεύνηση».