Σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα, ενδεικτική της αγωνίας του Αλέξη Τσίπρα να διαμορφώσει μια προεκλογική ατζέντα, άρχισε ουσιαστικά την προηγούμενη εβδομάδα η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος «να τινάξει την μπάνκα στον αέρα».

Μέσα σε ένα 24ωρο την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και παρουσίασαν μια αμφιλεγόμενη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία και τις μισθοδοσίες των κληρικών· εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή, προκειμένου να υποστηρίξει την τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών στους ενστόλους και να επιτεθεί στα… κενά έδρανα της αντιπολίτευσης· και έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Alpha.

Σε αυτήν, έδειξε πως επιδιώκει και σχεδιάζει μια ολική επαναφορά στον παλιό καλό του εαυτό του τού 2014, υποσχόμενος προσλήψεις και παροχές, υπερασπιζόμενος κατά τα αναμενόμενα τον Παύλο Πολάκη και διατυπώνοντας το δικό του και ενδεχομένως μοιραίο «λεφτά υπάρχουν». Αυτή ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού στην ερώτηση πού θα εξευρεθούν οι πόροι για τις χιλιάδες προσλήψεις τις οποίες εξήγγειλε: «Μην ανησυχείτε, θα βρούμε τους πόρους. Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις» δήλωσε.

Στρατιωτικοί και δικαστικοί είναι οι πρώτοι τους οποίους σπεύδει να ικανοποιήσει ο κ. Τσίπρας και κατά τις εκτιμήσεις πολιτικών στελεχών αυτό οφείλεται και σε κάτι ακόμη. Στη διάθεση του Πρωθυπουργού να κάνει άλλο ένα πολιτικό χατίρι στον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σήμερα και όσο η ελληνική οικονομία καρκινοβατεί να υπόσχεται:

-Συνέχιση της μισθοδοσίας 10.000 κληρικών από τα δημόσια ταμεία, αλλά επί της ουσίας μετατάσσοντάς τους σε καθεστώς ΔΕΚΟ.

-Πρόσληψη 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων στη θέση τους, με μισθολογικό κόστος 200 εκατ. ευρώ.

-Πρόσληψη άλλων 18.500 δημοσίων υπαλλήλων το 2020, δηλαδή μετά τις εκλογές.

-Επιστροφή αναδρομικών της τάξεως των 1,2 δισ. ευρώ (μεικτά), τα οποία αντιστοιχούν σε 820 εκατ. ευρώ καθαρών αποδοχών στις εξής κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων: στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατρούς του ΕΣΥ, επίκουρους γιατρούς και ειδικευόμενους, μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων, μέλη ΔΕΠ των ΤΕΙ, δικαστικούς λειτουργούς και μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

-Επιστροφή με επόμενες ρυθμίσεις και τροπολογίες άλλων περίπου 600 εκατ. ευρώ με άλλες μορφές σε διάφορες ομάδες.

-Μη περικοπή των συντάξεων.