Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.  

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός σε δήλωσή του. 

Υπενθυμίζεται ότι  συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στις Αρχές, καθώς έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα, κοντά στο σπίτι αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε έξω από τη μονοκατοικία που διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οποία φυλάσσεται από φρουρό.

Όπως έγινε γνωστό, έξω από το σπίτι, υπήρχε ένα μηχανάκι σταθμευμένο και μέσα στην μπαγαζιέρα βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.  

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό και από δηλώσεις του ίδιου του κ. Ντογιάκου, βάσει της ενημέρωσης που είχε από την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα, προφανώς για να προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές σε περίπτωση που εκραγεί.  

Όπως αναφέρουν αστυνομικές «πηγές», ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη, πιθανόν από λάθος στη συνδεσμολογία. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.