Την είδηση που πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Παραπολιτικά, επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών όσον αφορά τα απειλιτικά μηνήματα που είχε δεχτεί. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 είπε ότι "Έχω δεχθεί απειλητικά γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο από επώνυμους και ανώνυμους, τους έχω εντοπίσει, βρήκα ονόματα και διευθύνσεις, τα έχω δώσει στις αρχές, δεν έχουν κάνει τίποτα, έναν τον κάλεσαν για συστάσεις, έχω καταθέσει στοιχεία για δύο σε συμβολαιογραφεία.

Ο πρώην υπουργός άφησε νέες αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στο παρασκήνιο της παραίτησης του από τη θέση του ΥΠΕΞ αλλά και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του επίμαχου υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 , για το πολυσυζητημένο υπουργικό συμβούλιο , ο κ. Κοτζιάς ανέφερε «Οταν κάποιος υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική πρέπει να υπάρχει δημόσια υπεράσπισή της. Αυτό δεν έγινε στο υπουργικό συμβούλιο μετά το οποίο παραιτήθηκα. Μια σειρά από καμπάνιες για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έγιναν ποτέ. Επρεπε να γίνει καμπάνια στη Μακεδονία, διακαναλική στη βόρεια Ελλάδα, δεν έγιναν για να μην ενοχληθεί ο κυβερνητικός εταίρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τη στάση που κράτησε. «Ο πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Π. Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο» είπε για να προσθέσει. «Ζήτησα τα πρακτικά εκείνου του υπουργικού συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μου είπε ότι δεν γίνεται, κρατιούνται λίγο καιρό μετά γίνεται μια σύνοψη και πάνε στο αρχείο. Μου έκανε εντύπωση ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο κανείς δεν έκανε κριτική στον κ. Καμμένο αλλά σε μένα. Τους είπα ότι αν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον άφηναν να μου επιτεθεί μ αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν με υπερασπίστηκε».

Για τις καταγγελίες Καμμένου
Σχετικά με τα περί Σόρος που ο ίδιος είχε πει ότι ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε: «Για τον Σόρος ο Καμμένος είπε ότι έδωσε 50 εκ για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με κάποια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση» είπε συμπληρώνοντας.

«Ας κάνουμε έναν καλό έλεγχο σε όλα τα υπουργεία για τα απόρρητα κονδύλια. Θα καταθέσω σχετική πρόταση νόμου. Στο Μακεδονίας-Θράκης δεν έπρεπε να υπάρχουν απόρρητα κονδύλια. Δεν ξέρω ποια ανάγκη εσωτερική υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να πει ότι με ενθάρρυνε να πάω στον εισαγγελέα. Εγώ του ανακοίνωσα ότι θα πάω και μου είπε κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Αυτό δεν είναι εντολή».

Με εντολή πρωθυπουργού η απέλαση των ρώσων διπλωματών

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στην στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, για την οποία τόνισε πως ήταν εντολή πρωθυπουργού: «Ήταν εντολή του πρωθυπουργού η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, η υπόθεση ξεπερνούσε τη διπλωματία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο τα υπογράφω αλλά είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του απέναντί μου. Εγώ ζήτησα μετά την έξοδο από τα μνημόνια να περάσουμε από μια κυβέρνηση σωτηρίας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο,τι δηλαδή λέει και ο ίδιος στην Ευρώπη».