Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε απερίφραστα τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 45 χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει όμως ότι τα επεισόδια «έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους».

Tα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έσπευσαν πολύ νωρίς το πρωί στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους στο σημείο, δέχθηκαν αποδοκιμασίες, ενώ εκτοξεύθηκαν και αντικείμενα.

Τελικά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε ποτέ να καταθέσει στεφάνι. Σε δηλώσεις τους, οι Νίκος Τόσκας και Παναγιώτης Ρήγας έκαναν λόγο για φασίστες που θέλουν να αμαυρώσουν το μήνυμα της επετείου.

Αλλά και το στεφάνι που επρόκειτο να κατατεθεί εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων δεν είχε καλύτερη τύχη, αφού έφτασε μέχρι τα κάγκελα.

Κανονικά κατατέθηκε στο στεφάνι του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το Ποτάμι καταδίκασε και εκείνο τον προπηλακισμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.