Πολιτική αντεπίθεση με σκληρό ροκ απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους ξεκινά το Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο της σκανδαλολογίας των τελευταίων εβδομάδων.

Στο στόχαστρο του νέου φορέα μπαίνει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Καραμανλική δεξιά που κατά τη Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί την «τρίτη κυβερνητική συνιστώσα».

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη, το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να πληρώσει την κυβέρνηση - οποία φαίνεται να υιοθέτησε το «δόγμα Πολάκη» - με το ίδιο νόμισμα. 

Ερώτηση βουλευτών και παρέμβαση  σε Άρειο Πάγο και υπουργείο Δικαιοσύνης για το βούλευμα σχετικά με το C4I

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ερώτηση που κατέθεσαν έξι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την οποία ζητούν το άνοιγμα των λογαριασμών τριών πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παλόπουλος

Μάλιστα, οι άλλοι δύο πρώην υπουργοί είναι ο Βύρων Πολύδωρας και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι οποίοι μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο και σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την περίοδο 2007 – 2009, τροποποιώντας την σύμβαση για το C4I, ζημίωσαν το δημόσιο με 147 εκ ευρώ.

Με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου, οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιλχάν Αχμέτ και Γιώργος Καρράς αναφέρουν πως υπάρχουν «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το δημόσιο» και καλούν τον υπουργό να απαντήσει μεταξύ άλλων εάν η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Βουλή.

Προκύπτει έτσι το ερώτημα που θέτει το Κίνημα Αλλαγής: Ποιος και με ποιού εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης;

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επικεφαλή τον Βασίλη Κεγκέρολγου, επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την πολύκροτη υπόθεση με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, του C4I.

Οι βουλευτές κατέθεσαν τρισέλιδη αναφορά με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».  

Στο μικροσκόπιο του ΚΙΝΑΛ οι γκρίζες υποθέσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, στο Κίνημα Αλλαγής θα κάνουν «σημαία» και γκρίζες υποθέσεις της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με επιτελικά στελέχη του κόμματος, πρέπει να απασχολήσουν τη δικαιοσύνη:

Οι υποθέσεις για τις οποίες θα ζητήσουν - με πολιτικό και κυρίως θεσμικό τρόπο - από την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα να δώσουν απαντήσεις είναι:

Για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και του Θριασίου Πεδίου, βάζοντας στο στόχαστρο τον Χρήστο Σπίρτζη.

Τη σύμβαση του Ελ Βενιζέλος

Οι καταγγελίες Κοτζιά για χρηματισμό από τον Τζόρζ Σόρος της κυβέρνησης.

Την υπόθεση με τα “βοσκοτόπια”

Την κατάτμηση της εργολαβίας της “Ολυμπίας Οδού”

Την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

Την προσπάθεια πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Αλλά και τα θέματα καθημερινότητας, με εμπλοκή συγκεκριμένων υπουργών θα είναι σε πρώτη γραμμή.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι χθες το ΚΙΝΑΛ έβαλε στο στόχαστρο το υπουργείο Υγείας. 15 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτούν τον υπουργό Αν. Ξανθό για την υπόθεση δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εύνοιας. Λένε οι παρανομίες συνεχίζονται παρά τις εκθέσεις των ελεγκτών που είχαν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων και ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ.

Ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή και τα σχετικά έγγραφα από τον ΟΓΑ και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας, για να διαπιστωθεί ο τρόπος χειρισμού του κ. Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ.