Ο Νίκος Ανδρούλακης από την ΕΛΙΑ , ο Μιλτιάδης Κύρκος από το Ποτάμι και ο Κύπριος Τάκης Χατζηγεωργίου από το ΑΚΕΛ υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία επισημαίνουν πως, η Δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητα της στην απόφαση που πήρε για την 53χρονη που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, ώστε να δουλέψει ως καθαρίστρια στο Δημόσιο. 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τους οι τρεις ευρωβουλευτές τονίζουν πως η απόφαση αυτή προκαλεί την κοινωνία, ενώ παράλληλα χαιρετίζουν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ζητάνε να κινηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την αναθεώρηση αυτής της δρακόντειας απόφασης

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών  

«Η εξάντληση της αυστηρότητας της Δικαιοσύνης, στην 53χρονη που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού ώστε να δουλέψει ως καθαρίστρια στο Δημόσιο, προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει κάθε μορφή δικαίου. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη τιμωρίας όσων διορίστηκαν παράνομα στο δημόσιο και πλαστογράφησαν έγγραφα.

Ο σεβασμός των νόμων αποτελεί θεμελιώδης αρχή του Κράτους Δικαίου όπως και η αναλογικότητα των ποινών. Καλωσορίζουμε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ζητάμε να κινηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την αναθεώρηση αυτής της δρακόντειας απόφασης».