Μια ακόμα σημαντική επιτυχία σημείωσε η Νέα Δημοκρατία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυξάνοντας την παρουσία της στα υψηλά κλιμάκια του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.      

Η Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέας γυναικείων θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη Αντιπρόεδρος  των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Οι εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου του EPP Women πραγματοποιήθηκαν στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας το περασμένο Σάββατο, με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των γυναικείων οργανώσεων του ΕΛΚ προκειμένου για να εκλεγεί το νέο Προεδρείο για την τριετία 2018-2021.      

Στο Προεδρείο εκλέχτηκαν εκτός από τη νεαρή επίτροπο ψηφιακής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Mariya Gabriel, γυναίκες ευρωβουλευτές και βουλευτές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.      

Η επιστολή υποψηφιότητας της Μαρίας Συρεγγέλα είχε υπογραφεί από το γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Όπως αναφέρουν από την Πειραιώς, η ομαδική δουλειά σε συνεργασία πάντα με τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, υπό τον Γιάννη Σμυρλή, την Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ και την πρώην Υπουργό, Μαριέττα Γιαννάκου, απέδωσε διότι μετά από πολλά χρόνια η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε Αντιπρόεδρο στο EPP Women.