Την τακτική του πρωθυπουργού να μην απαντάει σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα όσα υποστήριξε μαρτύρησε ο άνθρωπος, που όπως τόνισε η ΝΔ, τον έχρισε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας μέσα στην ατμόσφαιρα βούρκου που καλλιεργεί, προσφέρει προεκλογικές κορδέλες και γλειφιτζούρια, σαπίζοντας ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Κατανοούμε τους λόγους που ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ΝΔ, αλλά γιατί, άραγε, δεν έχει το θάρρος να απαντήσει σε όσα είπε για εκείνον σήμερα ο άνθρωπος που τον έχρισε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος;»

Υπεθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Αλαβάνος εξαπολύει σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση, αποδίδοντάς της την ευθύνη για την «ατμόσφαιρα βούρκου» που έχει καλλιεργηθεί με «την σκανδαλολογία και τον αποπροσανατολισμό».

Αναφέρει δέ ότι σε θέματα, όπως οι σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας κ.α., χρησιμοποιούνται κλασικές μεθόδους δικομματισμού που στοχεύουν στην αποφυγή της συζήτησης αυτών που απασχολούν τους πολίτες και τη χώρα