«Οχι» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο αίτημα της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά να συγκροτηθεί Ειδική Διακομματική Επιτροπή για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας.

Ο κ. Βούτσης έθεσε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και υποστήριξε ότι η πρόταση της κ. Γεννηματά για συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής που θα συζητήσει με όλες τις πλευρές τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, δεν γίνεται αποδεκτή. Παρέπεμψε μάλιστα στον διάλογο του Κώστα Γαβρόγλου με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο, αλλά και την εν εξελίξει συζήτηση στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος.  

«Όταν ο διάλογος ολοκληρωθεί και υπάρξει ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα φέρουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή για συζήτηση», είπε ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας. «Πιστεύω πως είναι μια εύλογη απάντηση στην ανησυχία και την πρόταση που κάνει η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ, καθώς με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αυτά τα θέματα θα συζητηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων στη Διάσκεψη των Προέδρων.  

Μάλιστα ο κύριος Βούτσης έστειλε στην κ. Γεννηματά και απόσπασμα των πρακτικών από την διάσκεψη των προέδρων όπου συζητήθηκε το θέμα.