Την απόφασή του να αποσύρει την στήριξη του στην κυβέρνηση εάν έρθει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο Πάνος Καμμένος.  

«Αν έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν γιατί παρά την συμφωνία που είχαμε κάνει έρχεται η ώρα να έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή για να επικυρωθεί» είπε και πρόσθεσε: «Αν για οποιοδήποτε λόγο η συμφωνία αυτή έρθει στη Βουλή των Ελλήνων δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Και τότε, όπως είπε θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πριν κάνει τις παλικαριές του για την πρόταση μομφής, να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται ή όχι τον όρο βόρεια Μακεδονία και εάν ψηφιστεί από τον λαό ως πρωθυπουργός αν θα την καταργήσει σε περίπτωση που κυρωθεί από την παρούσα Βουλή. Ετσι παίρνονται οι πολιτικές αποφάσεις στα ίσια».  

Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Καμμένος στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση, προκαλώντας ανασχηματισμό, χωρίς ωστόσο να τη ρίξουν.