«Ο Μανώλης Πετσίτης είναι αχθοφόρος του κου Παππά. Εγώ τον θυμάμαι από την εποχή που κρατούσε την τσάντα του κου Παππά και περίμενε έξω από τα ραντεβού του» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ γύρω από τη δράση αλλά και τον ρόλο του στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του υπουργού Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

«Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας δρουν με όρους μαφίας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή μοιράζουν ψίχουλα στον κόσμο όπως μοίραζαν δολάρια gangster...» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Όπως είχαμε προβλέψει και όπως είχαμε καταγγείλει το πρόσωπο αυτό (σ.σ Μανώλη Πετσίτη) είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα πρόσωπο χωρίς προσόντα της επιλογής του κυρίου Παππά, ο οποίος είναι πρόσωπο της επιλογής του κυρίου Τσίπρα.

«Αυτό το οποίο προκύπτει, με έναν τρόπο αηδιαστικό θα έλεγα, είναι ότι την ώρα που οι συνάνθρωποί μας μοχθούν βγάζοντας τον επιούσιο με τον ιδρώτα του προσώπου τους με κόπο πασχίζοντας να ζήσουν δουλεύοντας από το πρωί έως το βράδυ, υπάρχει μία παρέα η οποία επωφελούμενη της εξουσίας ουσιαστικά έπιασα την καλή - όπως λέμε - δηλαδή εκμεταλλεύτηκε την εξουσία και η ίδια η παρέα και ο περίγυρος της προκειμένου να βελτιώσει προσωπικά το επίπεδο ζωής της εις βάρος του δημοσίου» είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής».

«Ο Μανώλης Πετσίτης ότι είναι σύμβουλος στρατηγικής του Μαξίμου, ο κ. Καρανίκας. Έτσι και η περίπτωση αυτού του ανθρώπου που αναδεικνύει την αναξιοκρατία, αναδεικνύει την φαυλοκρατία, αναδεικνύει την παρεοκρατία».

«Νομίζω ότι είναι υποτίμηση της κατάστασης να μιλάμε μόνο για το πρόσωπο , τον Μπετσίτη και να μη μιλάμε για τον Παππά, για τον Τσίπρα. Γιατί προφανώς το πρόσωπο αυτό δεν είναι παρά ένας αχθοφόρος, ένας παρατρεχάμενος ένα ωφελημένος που η περίπτωσή του και η εκτίναξη του - οικονομική και κοινωνική - δείχνει το ποιόν αυτής της κυβέρνησης. Εγώ θέλω να πω θα σας πω ειλικρινά μέσα από όλα τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η περίπτωση για ένα πράγμα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Τσίπρα και τον Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ… Ότι μας έδειξαν ποιος είναι ο πάτος και για την ακρίβεια ποιος είναι ο απόπατος. Πιο χαμηλά δεν πάει…»

Συγκεκριμένα η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «σε αυτή την περίπτωση ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας δρουν με όρους μαφίας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή μοιράζουν ψίχουλα στον κόσμο όπως μοίραζαν δολάρια gangster...»

«Εγώ είμαι διαθέσιμη για όλα αυτά τα πράγματα και να καταθέσω και να συνδράμουν στην αποκάλυψή τους και για αυτό και η Πλεύση Ελευθερίας έχει πάρει πάρα πολλές νομικές πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε η κα Κώνσταντοπούλου. Η κοινωνία είναι αυτή που πρέπει να αντιδράσει και να διεκδικήσει σθεναρά δικαιοσύνη. Να μη συμβιβαστεί με αυτή την αδικία ούτε με αυτή τη διαπλοκή και να διεκδικήσει ο κ. Πετρίδης και ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας να λογοδοτήσουν».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Τσίπρας συναλλάσσεται και οι Πρέσπες είναι εντολή την οποία εκτελεί. Εντολή των αμερικανών και των Γερμανών των του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι δεδομένο το γεγονός επίσης ότι ο κ Μητσοτάκης παρακαλάει να ψηφίσει τις Πρέσπες ο Τσίπρας γιατί αλλιώς θα δεχθεί ο ίδιος την εντολή και θα την εκτελέσει. Γιατί και ο κ. Μητσοτάκης είναι εντολοδόχος Είναι επίσης γεγονός το ότι αυτή η διαδικασία της άρσης των περικοπών στις συντάξεις. Είναι μία διαδικασία κοροϊδίας διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό το μέτρο που τώρα δεν προωθείται ουσιαστικά, δεν ανακουφίζει για να χρησιμοποιήσω τη φράση που τους αρέσει ότι παρέχουν όλοι τους ανακούφιση. Δεν ανακουφίζει τους πολίτες ούτε τους συνταξιούχους.

Για τη Βουλή

Δυστυχώς αυτή η Βουλή που απαρτίζεται από δοτούς, είναι μία Βουλή η οποία είχε εκλεγεί με λίστα και όχι με σταυρό των πολιτών και στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων είναι διορισμένοι. Εκτιμώ λοιπόν ότι αυτή η Βουλή δεν παρέχει κανένα εχέγγυο ανεξάρτητης ψήφου και κρίσης και δημοκρατικής διαδικασίας και βεβαίως θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να εξαγοραστεί η ψήφος πολλών. Βεβαίως παρακολουθούμε το αλισβερίσι που γίνεται μπροστά στα μάτια μας, παρακολουθούμε τις δηλώσεις αυτών που δεν ψήφιζαν αλλά μπορεί να ψηφίσουν και αυτοί που θα ψήφιζαν αλλά μπορεί να μην ψηφίσουν τη συμφωνία. Όλο αυτό λοιπόν θέτει ζητήματα αρχών σοβαρά και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δημοκρατικής και λαϊκής κυριαρχίας σοβαρότατα.

Για το αν θα κατέβει η Πλεύση Ελευθερίας αυτόνομα στις εκλογές

Η Πλεύση Ελευθερίας θα ζητήσει και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στο όνομα της αποκατάστασης της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και διεκδικώντας να αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό.

Πρόβλεψη για τις εθνικές εκλογές δεν θα κάνω όπως δεν έχω κάνει ποτέ θα σας πω αυτό το οποίο έχω ξαναπεί, ότι αν μπορούσαν δεν θα έκαναν καθόλου εκλογές. Θα σας πω αυτό που είπα και πριν από λίγο, ότι μας έδειξαν τον πάτο και για αυτό σε ευχαριστούμε και θα σας πω ότι η Πλεύση Ελευθερίας και εγώ προσωπικά πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός ο λαός αξίζει κάτι καλύτερο. Αυτό το καλύτερο δεν είναι οι παραδοσιακές συνταγές και τα διαβρωμένα κόμματα. Το καλύτερο θα το φέρουν οι πολίτες.

Σε ερώτηση αν θα έκανε debate με τον πρωθυπουργό η κα Κωνσταντοπούλου προσκάλεσε όχι μόνο τον πρωθυπουργό αλλά και τον κ Μητσοτάκη δηλώνοντας «Είμαι διαθέσιμη αν αντέχουν να έχουμε μία αντιπαραβολή».