Την απόφασή του να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στα όργανα της ΝΔ γνωστοποίησε ο Σάκης Ιωαννίδης, τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του 12ου συνεδρίου της ΝΔ, ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Όλη η δήλωση του Σάκη Ιωαννίδη: «Φίλες και φίλοι, στο προηγούμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, οι σύνεδροι μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν 2ο στην Πολιτική Επιτροπή και 1ο στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Στο 12ο Συνέδριο που διεξάγεται από χθες, αποφάσισα να μην διεκδικήσω ξανά την εκλογή μου στα όργανα του κόμματος. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Επιθυμώ να δώσω την μάχη, από την θέση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ. Και επιπλέον, πίστευα και πιστεύω, πως η ανανέωση δε μπορεί να είναι μόνο σύνθημα. Οφείλουμε να την κάνουμε πράξη πρώτα εμείς οι ίδιοι. Χρειάζεται να δίνουμε χώρο και σε άλλους ανθρώπους να δοκιμάζονται και αυτοί στα όργανα. Και προσωπικά αυτό θα κάνω.

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους. Η επόμενη μέρα της χώρας μας χρειάζεται όλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με πανίσχυρη εντολή για να αλλάξουμε τη χώρα.»