"Σε δήμους, (...) όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας». Τα παραπάνω ανέφερε ο γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υποστηριζόμενου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποψηφίου δημάρχου, Νίκου Ταχιάου.

"Για το δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στο Νίκο Ταχιάο. Ο Νίκος Ταχιάος πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι μια προσωπικότητα ικανή, με όρεξη να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από την πραγματική ζωή", είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: "Είναι ένας άνθρωπος γνωστός στη Θεσσαλονίκη μέσα από την ενεργό δράση του στα κοινά, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, πρωτεργάτης εμβληματικών έργων που βοήθησαν την καθημερινότητα των πολιτών".

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ταχιάος - σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής στης προσεχείς εκλογές - "θα είναι ένας από τους καλυτέρους δημάρχους που γνώρισε η πόλη" και επανέλαβε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο για δήμαρχο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οφείλω ωστόσο να επισημάνω, ότι σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

«Οι εκλογές είναι αμιγώς πολιτικές, εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αυτομάτως στο μυαλό του κόσμου αυτό συνδέεται με κόμματα και σήμερα ο κόσμος απέναντι στα κόμματα είναι πολύ επιφυλακτικός, είναι καχύποπτος απέναντι στη λέξη 'κόμμα' και στο τι λένε οι κομματικοί παράγοντες και τα κομματικά στελέχη. Κι εγώ ως υποψήφιος δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση η υποψηφιότητα να θεωρείται ως μια κομματική υποψηφιότητα», είπε ο κ. Ταχιάος και χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του «πολιτική».

«Είναι (...) πολιτική υποψηφιότητα, όχι μόνο γιατί το επιλέγουμε εμείς, αλλά γιατί το επιλέγουν και οι αντίπαλοί μας» τόνισε.

«Δεν θέλω να υποσχεθώ ψέματα. Έχω φιλοδοξίες και για τη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω αύριο, σε ένα χρόνο να με βρίζουν - γιατί δήμαρχος θα εκλεγώ. Αυτό να το ξέρετε» επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου.