Περίσσεψαν τα χαμόγελα από το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του 2018 υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Και αν ακόμα ο ίδιος δήλωσε ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά της η κυβέρνηση, από την αίθουσα ήταν έντονο το προεκλογικό άρωμα με νέο κρεσέντο παροχολογίας, ειδικά στην εκπαίδευση.

Όμως το πλέον χαρακτηριστικό αυτού του Υπουργικού ήταν οι δύο ηχηρές, αν και δικαιολογημένες απουσίες: Του Νίκου Παππά και του Πάνου Καμμένου. Αμφότεροι είχαν δικαιολογία: Ο υπουργός Άμυνας ήταν στο ακριτικό Καστελόριζο, ενώ ο υπουργός της Ψηφιακής Πολιτικής ήταν στο Ισραήλ.

Με δεδομένο ότι ένα προηγούμενο Υπουργικό οδήγησε σε σύγκρουση Καμμένου-Κοτζιά -με παραίτηση του δεύτερου και καταγγελίες περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος- η απουσία του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου ήταν βολική. Έτσι δεν υπήρξε νέα γκρίνια για τις Πρέσπες που έρχονται ολοταχώς στη Βουλή, αν φυσικά ευσταθούν οι πολλαπλές απειλές του προέδρου των ΑΝΕΛ για παραίτηση...

Αλλά και του Νίκου Παππά, καθώς πληθαίνουν οι φωνές ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις για τον παλαιό του συμμαθητή Μανώλη Πετσίτη. Πρόσφατη είναι η παρέμβαση του Νίκου Φίλη για το θέμα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών για τη μυστική σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου ο Νίκος Παππάς ήταν στο.. μενού.