Σε συνέχεια της αναφοράς από την Φώφη Γεννηματά, χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για την καλλιεργούμενη διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να διχάσει.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους τα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί για διχασμό τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος συνέβαλε στην συμφιλίωση και στο κλείσιμο των πληγών του εμφυλίου. Ακούστε τις συγκλονιστικές ιστορικές ομιλίες του και του Γ. Γεννηματά, τον Αύγουστο του 1982».

Για το ίδιο θέμα η κ. Γεννηματά δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Πραγματικά με έκπληξη άκουσα τον πρωθυπουργό χθες στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της "17 Νοέμβρη" και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι' αυτό τον Ανδρέα Παπανδρέου στα βιβλία του και τώρα είναι συγκυβερνήτης του. Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ. Τσίπρα ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής. Από το ίδιο βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν με τη φωνή τους αυτές τις πληγές. Είναι ντροπή να παίζεις με το συναίσθημα των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πάρεις μερικά ψηφαλάκια».

Στο Κίνημα Αλλαγής δηλώνουν έτοιμοι για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με κυρίαρχο δίλημμα « ή ανατροπή της σημερινής πολιτικής και προοδευτική αλλαγή ή αδιέξοδο και νέα κρίση». Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να οδηγηθεί η χώρα αφού δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές καθώς είναι απαγορευτικό το επιτόκιο και τα υπερπλεονάσματα δεν θα αποδώσουν το 2019.

Σχολιάζοντας τα όσα ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και εξήγγειλε ο πρωθυπουργός επεσήμαναν ότι δεν συνιστούν στρατηγική για έξοδο από την κρίση αλλά προσπάθεια να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πρόσθεσαν ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση κινούνται με τη λογική «εξαγγελίες και βλέπουμε».

Η επικοινωνιακή ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Πάνου Καμμένου υπογράμμισε ότι ο κατάλληλος τρόπος για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο είναι η διπλωματική οδός και υπενθύμισαν τις σημαντικές συμμαχίες, τις οποίες έχουν συνάψει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις χώρες τις Ανατολικής Μεσογείου. Σ΄αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή της συνέντευξη και η κ. Γεννηματά λέγοντας: «Εκπλήσσομαι ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει ότι η χώρα μας γίνεται ξανά ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή την ώρα που αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις προκλήσεις. Από παντού! Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί καθημερινά, έχουμε αυτά τα προβλήματα με τα Σκόπια και προστίθενται σοβαρότατα θέματα και με την Αλβανική κυβέρνηση στα ζητήματα της περιουσίας των ομογενών».