Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Μανιαδάκη με τη συνέντευξή του στο protothema.gr για την υπόθεση Novartis ζήτησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης.

«Έχουμε τη δυσοσμία ενός παρακράτους, μιλάμε για θεσμική εκτροπή και προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο Μανιαδάκης», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

«Είναι υποχρεωμένη να παρέμβει η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδό της, πρώτα από όλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «είναι ολοφάνερο ότι η κυρία Τουλουπάκη ότι δεν έκανε καλά στη δουλειά της. Ο μάρτυρας αυτός είχε κατονομαστεί από την πρώτη στιγμή από άλλο μάρτυρα ότι εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, πώς δέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη να του δώσει το καθεστώς του προστατευόμενου;».

Ο Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε «έκθετη» την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σημειώνοντας ότι ή θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή θα έπρεπε να την έχουν απομακρύνει από την υπόθεση. «Με σωρεία παραβάσεων η κυρία Τουλουπάκη έχει βγει από το πλαίσιο της αξιοπιστίας ή δεν μπορεί» επέμεινε στην κριτική του.

Στην ερώτηση, τέλος, γιατί στοχοποιείται ο Αντώνης Σαμαράς ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «το είπε ο Πολάκης ότι πρέπει να βάλουμε ορισμένους στη φυλακή. Οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι στοχευμένες. Πότε βγήκε το θέμα Novartis; Την ίδια ημέρα με το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ήθελαν να μεταθέσουν την προσοχή από το ξεπούλημα της Μακεδονίας στη Novartis».

«Θέλουν να θέσουν υπό καθεστώς πολιτικής ομηρίας πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς για να το αξιοποιήσουν προεκλογικά λέγοντας "ιδού οι διεφθαρμένοι"» κατέληξε ο κ. Σταμάτης.