«Ο κ. Τσίπρας πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού. Από την στιγμή που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν παύει να ισχύει η εντολή, παύει να υπάρχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση» τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Εάν επομένως - όπως ήδη διακηρύσσει- συγκροτήσει νέα κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς δεν θα το κάνει γιατί δεν θα έχει την πλειοψηφία. Ξέρει πάντως ότι έτσι δεν θα μπορέσει να σέρνεται για πολύ. Και για αυτό θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές».

«Εκλογές», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», «μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Θέλουμε να προκηρυχθούν άμεσα έτσι ώστε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αλλάξουμε το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές αυτές θα κρίνουν όχι μόνο την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Η μάχη θα είναι σκληρή καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο λαϊκισμό, το φανατισμό, την πόλωση, το διχασμό. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Δεν μπορούν να σύρουν άλλη μια φορά τη χώρα μας στο χάος. Οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε. Πατήσαμε ήδη το κατώφλι της αυτοδυναμίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε».