Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου εισάγεται προς συζήτηση στη βουλή των Σκοπίων και η συνταγματική αναθεώρηση, η ολοκλήρωση της οποίας θα δρομολογήσει, πιθανότατα άμεσα, και την ψήφιση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος έρχονται μετά τα όσα συνέβησαν, με την αιχμηρή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά για τον Πάνο Καμμένο και το αινιγματικό tweet του υπουργού Άμυνας.

 Ερωτήματα προκάλεσε για μια ακόμη φορά με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

 Με... ανένδοτο αγώνα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων απειλεί τώρα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Με ανάρτησή του στο twitter στέλνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα στο μήνυμα του αναφέρει ότι οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται ούτε εξαγοράζονται χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με αυτό τον τρόπο δίνει νέα δεδομένα στην ενδοκυβερνητική διελκυστίνδα για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος που, μέσω διαδικτύου, κατήγγειλε ουσιαστικά τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκο Κοτζιά, ότι απεργαζόταν την αποστασία βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Θρυαλλίδα των τελευταίων εξελίξεων, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν εξαιρετικά σύντομα τους ΑΝΕΛ εκτός κυβέρνησης, αποτέλεσε σημερινή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στην οποία σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.

Ο κ. Καμμένος απάντησε με ένα αιχμηρό τουί, στο οποίο ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζεται ως «ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης».

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Πιο αναλυτικά ο κ. Κοτζιάς είπε, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του. «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», ανέφερε στον News 24/7 ο κ. Κοτζιάς. Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς ΕΔΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση, έξαλλος με τον Νίκο Κοτζιά και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ενώ, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες, σημειώνει πως «αν ο Τσίπρας θέλει να μείνει στην ιστορία ως Πρωθυπουργός αποστασίας, ας ψηφίσει με δικούς μας βουλευτές τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρίμα!».

Η δήλωση Καμμένου ήρθε σε μία περίοδο που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, περιλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, εμφανίζονταν – δημοσίως τουλάχιστον – καθησυχαστικοί για τη στάση του Υπουργού Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο κ. Αλ. Τσίπρας είχε σημειώσει προς τους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ πως «ο Πάνος το έχει πάρει απόφαση» ενώ από την κυβέρνηση το μήνυμα ήταν ότι και η Συμφωνία θα περάσει και η κυβερνητική πορεία θα συνεχιστεί, ακόμη και με ψήφο ανοχής. Πλέον, και υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σύμφωνα με όσα λέει στους στενούς του συνομιλητές, το πολιτικό σκηνικό καθίσταται εξαιρετικά απρόβλεπτο.