Τσίπρας και Καμμένος επικοινωνούν όταν κρίνουν σκόπιμο δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. «Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει όποτε θελήσει εκείνος. Η επικοινωνία είναι συχνή, συνεπώς μια ακόμη επικοινωνία υπό μορφή συνάντησης διά ζώσης ή με άλλο τρόπο δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς αλλά σύνηθες» τόνισε.

Σε ερώτηση για τις φήμες που θέλουν ότι έχει διακοπή η διά ζώσης επικοινωνία: «Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση η οποία να βασίζει τους ισχυρισμούς σας. Ξέρω ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επικοινωνούνε όποτε κρίνουν ότι είναι σκόπιμο να επικοινωνήσουν, γνωρίζω ότι σε καθημερινή βάση υπάρχει επικοινωνία προκειμένου να προωθήσουν αυτή την έντιμη και παραγωγική συνεργασία που έχουν ξεκινήσει. Ναι και με συμφωνίες και με διαφωνίες αλλά κυρίως με συμφωνίες σε εκείνα τα οποία αποτέλεσαν τον κύριο λόγο αυτής της συνεργασίας δηλαδή την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Από εκεί και πέρα η θέση μας (για τη συμφωνία των Πρεσπών) είναι ξεκάθαρη, είναι μια θέση η οποία κατά κόρον έχει ειπωθεί και δια στόματος των ΑΝΕΛ και όλων ημών των στελεχών του.»

Ο ίδιος, με αφορμή τα πρόσφατα tweets του Καμμένου για «εκβιασμούς» και «εξαγορά» των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσίκης είπε ότι κανείς δεν μπορεί να εξαγοράσει το κόμμα.

«Δεν ξέρω μπορώ να ερμηνεύσω τον κ. Καμμένο παρά μόνο να πω ότι έκανε την επισήμανσή του με τρόπο ώστε να δηλώσει και να περάσει στο μήνυμα ότι είναι καθαρή, ξεκάθαρη η θέση μας για το εθνικό αυτό θέμα. Από εκεί και πέρα ανένδοτος είναι ο αγώνας όπου η προσπάθεια θα γίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να αποτραπεί η εισαγωγή του σχεδίου συμφωνίας προς ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο και να ακυρωθεί ως συμφωνία.»

Ερωτηθείς αν οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση: «Είναι πολιτική τακτική όλων των πολιτικών δυνάμεων με οποιεσδήποτε συνθήκες και καταστάσεις, πέρα και πάνω από κομματικές αγκυλώσεις, στεγανά και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις είναι πάγια πολιτική τακτική όλων των κομμάτων οτιδήποτε κρίνουν ότι εξυπηρετεί το δημόσιο, το εθνικό, το πατριωτικό συμφέρον να το στηρίζουμε. Εάν δηλαδή έρθει ένα νομοσχέδιο και υφίσταται ακόμη η κυβέρνηση με τον τρόπο που θα υπάρχει, δεν ξέρω ποιος θα είναι και δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να υπάρχει μετά την ρήξη την απόσυρσή μας, εάν λοιπόν υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και έρθει ένα νομοσχέδιο που να λεει αύξηση των συντάξεων, αύξηση των μισθών ποια θα είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα καταψήφιζε ένα τέτοιο νομοσχέδιο; Σας απαντώ κατ’ αυτό τον τρόπο για να σας δώσω να καταλάβετε ότι οτιδήποτε εξυπηρετεί το δημόσιο, το εθνικό συμφέρον πάντα θα το στηρίζουμε όχι μόνο εμείς όλες οι δυνάμεις. Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ πολιτικά να λειτουργήσουμε απέναντι σε αυτό το εθνικό θέμα, λειτουργήσαμε πάντα πατριωτικά και έτσι θα συνεχίσουμε άρα δεν είδαμε πολιτικό κόστος... Το πότε θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας θα το κρίνουμε εμείς όταν έρθει η ώρα...»

Ο κ. Κατσίκης είπε ακόμα ότι μόνο ο κ. Παπαχριστόπουλος αντιτίθεται στο «όχι» των ΑΝΕΛ στις Πρέσπες και κανένας άλλος.

Για το αν οι ΑΝΕΛ θα υπερψήφιζαν πρόταση μομφής της ΝΔ, επανέλαβε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. 

Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα το διήμερο 10-11 Ιανουαρίου, τόνισε: Τόσα χρόνια συνεργασία με την Ευρώπη και με τη Γερμανία νομίζω ότι δεν θα προκαλούσαν ιδιαίτερη αίσθηση και πολλές απορίες για μια τέτοια συνάντηση. Δεν μπορώ να εστιάσω ότι αυτή η συνάντηση προκαλείται την περίοδο που έχει δημιουργήσει μεγάλο σάλο το Σκοπιανό.»