Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, και πρώτος εκλεγμένος σε σταυρούς στη νέα Πολιτική Επιτροπή, μετά το συνέδριο του κόμματος, πήρε τον λόγο και συγκίνησε το σώμα με την τοποθέτηση του κυρίως με τα όσα είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σχέση τους.

Συγκεκριμένα ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος που τον ανέδειξαν πρώτο στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, τους "συμμαχητές" του από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον επίσης στενό άνθρωπο και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάζη Νέζη, λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, έναν άνθρωπο. Τον Θανάση Νέζη, που σαν μεγαλύτερος μου, ήταν οδηγός μου στη μέχρι σήμερα πολιτική μου πορεία και αποτελεί για μένα φίλο καρδιακό και ακόμη περισσότερα."

Στη συνέχεια, ανέφερε: "Το 2019, η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη για ακόμα μία φορά με το ιστορικό της πεπρωμένο. Να αναδομήσει τη χώρα και να ενώσει τους Έλληνες πέρα και πάνω από τις παλιές διαχωριστικές γραμμές. Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων, που αγαπούν την Πατρίδα τους και συμμερίζονται το μέτρο και τη λογική. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη λοιπόν, και με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα γυρίσουμε σελίδα στον τόπο, με μοναδική πυξίδα μας το εθνικό συμφέρον."

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στο σώμα όταν αναφέρθηκε στην πορεία του στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη μεταξύ τους σχέση από το 2003, λέγοντας συγκεκριμένα: "θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μια ιστορία. Την ιστορία ενός νέου ανθρώπου, που 16 χρόνια πριν, στα 21 του, φοιτητής, γνώρισε ένα σημαντικό άνθρωπο.

Ήταν 2003 τότε, και ο άνθρωπος αυτός εργάζονταν σε μια μεγάλη τράπεζα. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια ειλικρινής σχέση, δίχως να έχουν πολλά κοινά, να κινούνται στους ίδιους κοινωνικούς χώρους ή να τους συνδέει κάποια σχέση.Οι πρώτες συμβουλές, που έδωσε στο νεαρό του φίλο ο άνθρωπος αυτός, ήταν τρεις: Να μη σταματήσει να μορφώνεται, να δουλέψει σκληρά για να κάνει καριέρα και τέλος, να κάνει οικογένεια.

Για αρκετά χρόνια, η πορεία τους ήταν παράλληλη.

Στα πολιτικά, είχε τα πάνω της, είχε και τα κάτω της.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο μεγαλύτερος έδειχνε πάντα το δρόμο στο μικρότερο, για να ψηλώνει.

Και σήμερα, αυτός στέκεται στο βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ως πρώτος ανάμεσα σε ίσους. Και σας κοιτά κ. Πρόεδρε περήφανος, διότι ξέρει όσο λίγοι, πως ο άνθρωπος που στάθηκε σε εκείνον σε λίγους μήνες θα πάρει τις τύχες όλων των Ελλήνων στα χέρια του.

Και το παιδί εκείνο, που σας γνώρισε το μακρινό 2003, εγώ, ξέρει πώς έχετε τη δύναμη, τη γνώση και το όραμα να πράξετε τα ίδια για όλους τους Έλληνες.

Σας ευχαριστώ πολύ για όσα κάνατε για μένα και σε λίγα χρόνια, είμαι σίγουρος πως θα σας ευχαριστώ
για όσα κάνατε για την Πατρίδα μας."

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανώς φορτισμένος από την ιδιαίτερη αυτή αναφορά του "δικού" του ανθρώπου Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου, σχολίασε με νόημα: "Το θέμα είναι τις συμβουλές που παίρνει ένας άνθωρπος να τις ακολουθεί και ο Ελπιδοφόρος το έκανε. Γι' αυτό τον λόγο είναι σήμερα από τους καλύτερους στον χώρο του, στο digital marketing."