«Κυβέρνηση μειοψηφίας αντιβαίνει το Σύνταγμα του 1975 και ίσως σε αυτό να παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης το τελευταίο 10ήμερο, Οπότε όλοι αυτοί επί ένα 10ήμερο γινόντουσαν κουρελούδες που βγαίναν και μιλάγανε για μειοψηφία, ότι μπορεί να σταθεί, ότι είναι νόμιμο... Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ επί 10 μέρες ήταν εν παρανομία, σε εκτροπή» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Βασίλης Λεβέντης.

Αναφερόμενος στον κ.Σαρίδη, είπε: «Με τον κ. Σαρίδη τέσσερις μήνες τώρα είμαστε σε πλήρη διάσταση απλά δεν μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί γιατί θα γίνει Συμπιλίδης και έχει εγκλωβιστεί σε αυτό. Όταν έχουμε 40 ετών αγώνες για να μπει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή δεν μπορεί να βρίσκεται ο κάθε κύριος Σαρίδης να πετάξει την Ένωση Κεντρώων από τη Βουλή, είναι κάτι το οποίο θα είναι χειρότερο του Συμπιλίδη. Μια ολόκληρη ζωή προδίδεται εδώ, του Βασίλη Λεβέντη...»

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της Ένωσης Κεντρώων σε μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ, δεν το απέκλεισε, αλλά βάζοντας όρους: «Έχω ζητήσει από τον κ.Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ότι ούτε το όνομα της Μακεδονίας δίνει, γιατί περιφέρεται στα κανάλια και μιλάει για γλώσσα και για εθνικότητα. Εγώ θα στήριζα τα πάντα, αρκεί να ξεκαθαρίσει ο Μητσοτάκης ότι θεωρεί προδοσία να δοθεί το όνομα και ότι ο ίδιος αν γίνει πρωθυπουργός ποτέ δεν θα δώσει ούτε το όνομα. Γιατί αυτή τη στιγμή το αφήγημα της ΝΔ είναι ερμαφρόδιτο και υποψιαζόμαστε όλοι ότι θα διώξουμε έναν Τσίπρα που είναι έτοιμος να προδώσει για να φέρουμε έναν άλλο, τον Μητσοτάκη που θα κάνει το ίδιο, θα προδώσει και αυτός. Θέλουμε καθαρές και αντρίκιες και παντελονάτες λύσεις.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι στημένη η κόντρα Τσίπρα-Καμμένου, ο ίδιος είπε ότι δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη.

Ερωτηθεις τι θα κάνει η Ένωση Κεντρώων στην περίπτωση που ψηφίσει ο κ. Σαρίδης, είπε ότι θα το σκεφτεί, διότι ο ίδιος δεν έχει διαγράψει κανέναν στα 50 χρόνια που είναι στην πολιτική. «Για εμάς ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι εχθροί όσο δεν ξεκαθαρίζουν για τη Μακεδονία και για τα άλλα ζητήματα και είναι σαν κλητήρες των ξένων. Από τη ώρα που βουλευτής μας πάει και δίνει σε αυτούς ψήφο αυτός ο βουλευτής δεν σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία.»

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα εξαντληθεί η τετραετία: «Όχι, οι κουρελούδες δεν στέκουνε πολύ. Οι κουρελούδες είναι θέμα εβδομάδων, θα καταρρεύσουν. Ένα οικοδόμημα που στηρίζεται σε αποστάτες και αλλότριες εκδοχές και χίλιες δύο απόψεις δεν είναι βιώσιμο. Η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται ευθύνη και παντελόνια.»