Παρακολουθούμε άναυδοι τη νέα «κωλοτούμπα» Καμμένου, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

«Απλώς επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση της αβεβαιότητας μέρα με τη μέρα αυξάνεται. Η χώρα βυθίζεται στην αβεβαιότητα κι αυτό έχει άμεση επίπτωση και στην εικόνα της οικονομίας, αλλά έχει άμεση επίπτωση και στα μηνύματα που στέλνει η Ελλάδα και προς τα μέσα και προς τα έξω, προς όλους τους ενδιαφερομένους. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να διαιωνιστεί ούτε μια ώρα! Περιμένουμε να δούμε αν θα κάνει μια δεύτερη κωλοτούμπα το απόγευμα γιατί την ίδια ώρα που ο κος Καμμένος λεει ότι ο ίδιος δεν είναι απερχόμενος υπουργός και δεν τελεί υπό παραίτηση την ίδια ώρα βουλευτές ή τέλος πάντων αυτοί που του απέμειναν για να ακριβολογώ, λένε οτι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνης τους από την κυβερνηση Τσίπρα εξαιτίας των Πρεσπών και το γαϊτανάκι αυτό το οποίο βυθίζει τη χώρα συνεχίζεται.»

Αναφερόμενη στο ενδιαφέρον του κ.Καμμένου για την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά: «Τα αντισταθμιστικά είναι ένα ζήτημα που το χειρίστηκε και ο κος Τασούλας με εξαιρετική επιτυχία μια κι ανακαλύψαμε οτι ο κος Καμμένος τελικά δεν παραιτείται προς το παρόν και για το Σαββατοκύριακο ή μπορεί να παραιτηθεί το απόγευμα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει-εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι αυτή η παραπαίουσα κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εμπλέξει το στράτευμα στα πολιτικά της σχέδια. Υπάρχουν πληροφορίες, υπάρχουν φήμες, υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει σε κρίσεις και θα επιχειρήσει να εμπλέξει την ηγεσία του στρατεύματος σε αυτή την υπόθεση. Είναι κυβέρνηση σε αποδρομή και θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι δεν μπορεί να εμπλέξει την ηγεσία του στρατεύματος σε αυτή την εικόνα. Η κυβέρνηση σε αποδρομή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηγεσία του στρατεύματος για να κάνει πολιτικά παιχνίδια.»

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης: «Ο κάθε βουλευτής είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, έχουμε πολύ έγκαιρα αναρωτηθεί για το ποια είναι αυτή η κρυφή πλειοψηφία. Θα πρέπει ο καθένας από τους βουλευτές που υποστηρίζει την κυβέρνηση να ξέρουμε ποιος είναι και υπάρχει πάντοτε ένα ερώτημα ποια είναι αυτά τα κίνητρα που τους οδηγούν να δουν το «φως το αληθινό» τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή αυτής της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει μια κυβέρνηση «κουρελού», μια κυβέρνηση που πολιτικά θα είναι απολύτως απονομιμοποιημένη εμείς επισημαίνουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα έχει πολύ μικρό βίο. Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι ότι υπάρχει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να πορευτεί με ετερόκλητες δυνάμεις, «κουρελού», χωρίς κανενός είδους προγραμματικές συγκλίσεις και με μόνο στόχο την πολιτική επιβίωση και την παράταση του βίου των βουλευτών που ξέρουν ότι δεν θα είναι την επομένη βουλευτές. Μια πιθανή κυβέρνηση κουρελού το μόνο που δεν μπορεί να εγγυηθεί είναι σταθερότητα προοπτική για τη χώρα. Πολιτικά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει απολύτως τίποτα αντιθέτως υπονομεύει το συμφέρον των πολιτών και το συμφέρον της χώρας.»

Αναφερόμενη στην επίσκεψη Μέρκελ και την απάντησή της στο θέμα της σύνδεσης των Πρεσπών με την μη περικοπή των συντάξεων: «Εμείς ασκούμε πολιτική και το ότι δεν λέμε άλλα μέσα άλλα έξω, άλλα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις άλλα στα δημόσια πράγματα φάνηκε χθες από τη δήλωση της κας Μέρκελ. Η κα Μέρκελ ήξερε ακριβώς τις ευαισθησίες των ελλήνων πολιτών και ήξερε ακόμα καλύτερα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πεισθεί από οποιαδήποτε παρέμβαση να αλλάξει. Η πολιτική μας τοποθέτηση είναι σαφής εκτιμούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα. Το ότι η καγκελάριος διαφωνεί και θεωρεί ότι τα συμφέροντα της Γερμανίας είναι να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και για αυτό ευγνωμονεί τον κ.Τσίπρα και τον κ. Ζάεφ είναι επίσης δημόσιο. Δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο για αυτό.»

Τέλος, για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ: «Είναι μια συνάντηση που θα επικεντρωθεί κυρίως στα οικονομικά, στη δυνατότητα επενδύσεων από τη Γερμανία, στις σχέσεις της Ελλάδος με τη Γερμανία. Είμαστε αδελφά κόμματα η ΝΔ και το κόμμα της κας Μέρκελ και κυρίως είμαστε κόμματα που μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία για την Ευρώπη, για την κυριαρχία των ευρωπαϊκών δυνάμεων και για την προσπάθεια να μειωθεί η επιρροή του λαϊκισμού. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το κόμμα της Μέρκελ περιμένουν τη νίκη του κ.Μητσοτάκη ως μια απάντηση στο λαϊκισμό.»