«Ούτε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε οποιαδήποτε συνέντευξη μέχρι να αρθεί η εμπλοκή στην ΠΓΔΜ» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αμέσως μετά την συνάντηση της ΚΟ του κόμματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την αναβολή της συνάντησής του με τον Πάνο Καμμένο από τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, μετά τις δηλώσεις του δεύτερου προς τους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ ο κ Καμμένος τόνισε επίσης σε δημοσιογράφους πως «μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνει καμία συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» κάτι που είχε γίνει γνωστό από την Πέμπτη χωρίς όμως να έχει ορισθεί η ώρα της συνάντησης των δύο ανδρών. Και αυτό όπως δήλωσε όπως δήλωσε πάντα ο ίδιος «φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια. Συνεπώς δεν υπάρχει νόημα να συναντηθούμε καν και να συζητήσουμε υποθετικά σενάρια».

Αυτό ουσιαστικά έγινε γνωστό λίγο πριν τις 13:30 όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν πότε θα γίνει το ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα προσερχόμενος στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπου να σημειωθεί κανείς βουλευτής δεν ήταν στην αίθουσα όταν έφθασε ο πρόεδρος του κόμματος, ο κ Καμμένος είχε τον χρόνο να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Καμμένος φαίνεται να ζήτησε εξουσιοδότηση των βουλευτών του ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ άροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Οι παριστάμενοι υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον Πάνο Καμμένο να «διατάξει» την παραίτησή τους από την κυβέρνηση όταν (και αν) η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ευθύνεται γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε μόνο η βουλευτής Α' Αθηνών Έλενα Κουντουρά.