«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν ελέγχει το κόμμα του, δεν γνωρίζει ποιοι θα φύγουν και ποιοι δεν θα ψηφίσουν» αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος ο οποίος διερωτάται με ποια εξουσιοδότηση και με ποια δικαιοδοσία συναντάται με τον κ. Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Καμμένος μίλησε ακόμη για «προσχεδιασμένο διαζύγιο» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Μιλώντας στο Θέμα Fm υποστήριξε ότι έχει προσυμφωνηθεί το διαζύγιο ένα μήνα πριν έρθει η Συμφωνία από τα Σκόπια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι «είναι στημένο και δυστυχώς κάποιος θα βγάλει λεφτά, όπως στα Σκόπια».

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε ότι «σίγουρα θα γίνουν κάποιοι λεονταρισμοί και κάποιες δηλώσεις ηρωικής εξόδου», που όμως – όπως είπε – είναι στημένες. «Ο κ. Καμμένος θα φύγει από το υπουργείο. Ο Καμμένος δεν θέλει να είναι επάνω στο νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή η υπογραφή του. Είναι ένα τεχνικό κομμάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό πολιτικά, να υπάρχει η υπογραφή του πάνω στη συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ακόμη ότι ο πρόεδρος του κόμματος «δεν ελέγχει το κόμμα του, δεν γνωρίζει ποιοι θα φύγουν και ποιοι δεν θα ψηφίσουν. Δεν μπορεί να δώσει γραμμή κομματικής πειθαρχίας διότι υπάρχουν ήδη ανταρσίες».

Άλλωστε, όπως είπε ο βουλευτής, «οι ΑΝΕΛ δεν εκπροσωπούνται από τον Πάνο Καμμένο γιατί δεν έχει τη στήριξη των βουλευτών του. Έχει απολέσει τη δύναμή του και ως κοινοβουλευτική ομάδα», ενώ χαρακτήρισε το πρώην κόμμα του ως «ένα “τσούρμο” βουλευτών, που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «θα έπρεπε να έχουν συνεδριάσει οι επιτροπές δεοντολογίας του κόμματος και να διαγράψει όλους τους υπουργούς με εντολή Καμμένου γιατί δεν ακολούθησαν την εντολή του και την επιθυμία του».

Να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό, με δεδομένο ότι πρόκειται για μείζον εθνικό ζήτημα και 8 στους 10 πολίτες διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτή τη λύση μετά τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης.