Προσπάθεια να πεισθεί ο Σπύρος Δανέλλης να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γίνεται τις τελευταίες ώρες στο Ποτάμι.

Μάλιστα, σήμερα έχει κλειστεί ραντεβού του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη με τον βουλευτή ώστε να μιλήσουν για τη γραμμή του κόμματος και κυρίως για να ακολουθήσει και ο ιδίος.

Και αυτή είναι η εξής: όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατά συνείδηση ψήφο στις Πρέσπες.

Για την εξέλιξη αυτή είχε προϊδεάσει το πρωί ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο πρωινό του ΟΡΕΝ τονίζοντας πως «θα πρέπει να σκεφτεί ο Σπύρος Δανέλλης ότι πιθανόν αυτό κάπως να επηρεάσει και τους υπόλοιπους στη συμφωνία» (σ.σ.: η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης).

Μάλιστα νωρίτερα ο αντιπρόεδρος και βουλευτής του κόμματος μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα είπε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και μάλιστα για την συγκεκριμένη ψηφοφορία, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κάτι που δεν ισχύει για την ψηφοφορία στην Συμφωνία των Πρεσπών. Ο βουλευτής, παρά τις μέχρι τώρα δηλώσεις του συναδέλφου του, Σπύρου Δανέλλη, διατύπωσε τις επιφυλάξεις του, για το αν ο κ. Δανέλλης θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι δηλώσεις αυτές του Γιώργου Μαυρωτά αποτελούν «βόμβα» γιατί ο Σπύρος Δανέλλης είναι η 151η ψήφος που διαθέτει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας για να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Τετάρτης, για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Είναι άγνωστο αν ο πρωθυπουργός διαθέτει άλλες εφεδρείες για την 151η ψήφο, σε περίπτωση που ο Σπύρος Δανέλλης πεισθεί να ψηφίσει αρνητικά την Τετάρτη, ή να απέχει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σφόδρα ενοχλημένος με την στάση του Σπύρου Δανέλλη. Σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού η απόφαση να μη δοθεί σε καμία περίπτωση ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματική. Ο κ. Δανέλλης είχε τότε δεσμευθεί ότι αν ψήφιζε υπέρ της κυβέρνησης, θα παραιτείτο από βουλευτής.

«Πρέπει σήμερα να ξεκαθαρίσει οπωσδήποτε για να ξέρω κι εγώ τι θα κάνω», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνεργάτες του.

Στελέχη του Ποταμιού, ωστόσο, εκτιμούν ότι «ο Σπύρος Δανέλλης δεν έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα» και ότι στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά, δεν δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Εκφράστηκε θερμά για τον πρωθυπουργό και για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ως εκεί.