Αποχή του Ποταμιού από την ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών πρότεινε ο Γιώργος Αμυράς μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο. 

«Αντιλαμβάνομαι ότι και ο κ.Θεοδωράκης και ο κ.Μαυρωτάς και ο κ.Λυκούδης είναι πολύ μεγάλη απόσταση να διανύσουν καταρχάς από μια θετική προσέγγιση να φτάσουν στο Όχι αλλά η αποχή νομίζω ότι μπορεί να δώσει μια απάντηση. Μια απάντηση με την εξής δυναμική, ότι τελειώσανε τα ψέματα και πάμε σε εκλογές», έιπε ο κ. Αμυράς.

«Θεωρώ βέβαιο», είπε στη συνέχεια ο βουλευτής του Ποταμιού «ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις 151 ψήφους αλλά δεν θεωρώ καθόλου βέβαιο ότι θα βρει 151 ψήφους για την Συμφωνία των Πρεσπών», για να προσθέσει:

«Για να φτάσει στην ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να περάσει πρώτα από την επιτροπή εξωτερικών και άμυνας εκεί δεν είμαι καθόλου σίγουρος πλέον ότι υπάρχει πλειοψηφία κυβερνητική για να την περάσει».

Όπως είπε, αν το ΠΟΤΑΜΙ οδηγηθεί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εκεί δεν σας κρύβω ότι αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα πια δεν θα είναι τα ίδια όπως πριν στο ΠΟΤΑΜΙ σε σχέση τουλάχιστον με μένα, φαντάζομαι και με τον κ.Ψαριανό.

«Και ο Γρηγόρης και εγώ έχουμε βάλει πλάτη στα πάντα για το ΠΟΤΑΜΙ, έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξουμε το ΠΟΤΑΜΙ και να το πάμε μπροστά από εκεί και πέρα πρέπει και το ΠΟΤΑΜΙ να ακούσει και τη δική μας φωνή» σημείωσε

Αναφερόμενος στις αφίσες που κυκλοφορούν σε σχέση με την ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αμυρά τα χαρακτήρισε απαράδεκτα και άθλια πράγματα, υπενθυμίζοντας ότι αυτά που έκαναν οι Συριζαίοι επί Γ. Παπανδρέου που βγάζαν αφίσες με τους βουλευτες που θα ψήφιζαν το πρώτο μνημόνιο και γράφαν διάφορα όπως και τότε θα σιχαινόμουνα και τα καταδίκαζα το ίδιο κάνω και τώρα.