«Όποιος ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίζει κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, στο ΘΕΜΑ 104,6, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα προς όλους, ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα, να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού για το Σκοπιανό, στην οποία διεφάνη μια ασάφεια, καθώς σε άλλο μήκος κύματος κινούνται κάποιοι από τους βουλευτές του κόμματος και σε άλλο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Αμυράς σημειώνει ότι «συμφωνώ ότι το Ποτάμι δεν έχει μια θέση, άλλη έχω εγώ, άλλη ο Δανέλης, άλλη ο Σταυρός».

Στη συνέχεια προσθέτει πως τώρα «Είναι η ώρα των αποφάσεων. Εναι πολύ σκληρά τα χαρτιά για να μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open για τους 151 βουλευτές ο κ. Αμυράς επισημαίνει ότι «φάνηκε αρκετά σίγουρος ο Τσίπρας ότι θα βρει τους 151 ψήφους. Εμένα η καλύτερη μου απάντηση από πλευράς Ποταμιού θα ήταν να ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες», συμπληρώνοντας πως «κυβερνήσεις με δανεικούς βουλευτές είναι υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού».


Ο βουλευτής του Ποταμιού κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του Πάνου Καμμένου προς το προσωπό του, στη συνέδριαση της ολομέλειας για την τροπολογία με τα αντισταθμιστικά των F-16, ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε τον ΥΕΘΑ «ανεμοδούρα» καθώς «βρήκε εύκρατο κλίμα στα συριζαϊκα περιβόλια και άνθισε. Μαζί διορίσαν τα κομματόσκυλα, μαζί το ένα, μαζί το άλλο».

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «νυφούλα» που χρησιμοποίησε ο κ. Καμμένος, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε πως είναι «κρίμα που δεν τον άκουσα να με λέει νυφούλα γιατί θα του έλεγα "χίλιες φορές νυφούλα γιατί όλοι τις αγαπάνε τις νυφούλες παρά ζωντοχήρα όπως θα γίνεις εσύ αν φύγεις από την κυβέρνηση. Είναι γνωστή η χυδαιότητα του Καμμένου. Ο Καμμένος είναι ένας βόθρος. Το θέμα είναι οι ΣΥΡΙΖΑοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.