Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, κάνοντας λόγο για αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταφέρει το κόμμα να διατηρηθεί στην εξουσία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στους 90.1 FM και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο κ. Τσιάρας σημείωσε: «Η έννοια της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι σαφές ότι παίρνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια διάσταση η οποία προφανώς δεν έχει καμία αντανάκλαση σε αυτό που πρέσβευε στο παρελθόν η ιδεολογική Αριστερά. Είναι μια διάσταση η οποία σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό δείχνει ότι με πολύ μεγάλη ευκολία μπορούμε να αλλάζουμε οτιδήποτε μας αφορά προκειμένου εμείς να παραμείνουμε στις θέσεις εξουσίας».

«Άλλη μια από τις πολλές αντιφάσεις του κύριου τσίπα και της παράταξης που κυβερνήσει σήμερα. Και το λέω αυτό γιατι προφανώς κι εσείς και οι ακροατές αντιλαμβάνονται φαντάζομαι με τον πλέον θα σας έλεγα εύσχημο τρόπο ότι όταν μιλάμε για μια κυρία Παπακώστα η όποια έχει εκλέγει με το ψηφοδέλτιο της νδ σε μια απολύτως αντίθετη ουσιαστικά προγραμματική προσέγγιση σε σχέση με το τι πιστεύει για τη κυβερνητική πολιτική κι αυτή τη στιγμή δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κύριο τσίπα. Όταν μιλάμε για τον κύριο Κόκκαλη και ην κυρία κοντούρα οι όποιοι εξέλεγαν με το ψηφοδέλτιο των πάνελ και οι όποιοι κι αυτοί είχαν μια εντελώς διαφορετική θέση, ειδικά γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα το όποιο υποτίθεται δημιούργησε την ανάγκη της ψήφου εμπιστοσύνης στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κι όταν υπάρχουν άνθρωποι οι όποιοι με πολύ μεγάλη ευκολία, χωρίς να φεύγουν από το κόμμα τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα άλλο κόμμα ενώ το δικό τους κόμμα έχει πάρει διαζύγιο με αυτό το βασικό κόμμα, πείτε μου εσείς ποσό καθαροί μπορεί να θεωρείται αυτή η εντολή, ποσό θα σας έλεγα ηθική είναι αυτή η πρακτική την όποια μετέρχεται ο πρωθυπουργός και ο σύριζα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία, και ποσό εν πάση περιπτώσει τελικά αυτό συναντάται με την ουσιαστική θα σας έλεγα λαϊκή βούληση η όποια ξέρουμε πλέον ότι έχει μετατοπίσει κι ότι βρίσκεται σε μια απολυτή δυσαρμονία σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, ειδικά αυτή τη περίοδο», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: «Φαντάζομαι ότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ειδικά αυτές τις μέρες ο κύριος Τσίπρας και οι συνεργάτες του μάλλον για να προσελκύσουν τους έξι όντος εισαγωγικών πρόθυμους βουλευτές στη δική του κοινοβουλευτική ομάδα, γιατι αυτό ενδεχομένως ήταν και μια απάντηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Διαφορετικά ξαναλέω για άλλη μια φορά ζούμε σε μια πραγματικότητα η όποια αλλάζει, η όποια μετατρέπεται, η όποια μεταμορφώνεται, μεταλλάσσεται ανάλογα με το τι πρέπει να γίνει προκειμένου ο κύριος τσίπας να παραμείνει πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας συνεχίζοντας αυτή τη πραγματικά καταστροφική, αδιανόητη πολιτική ειδικά αυτή την περίοδο για την χωρά μας».