Απέρριψε ο Δημήτρης Τσιόδρας την άποψη ότι η στάση του Ποταμιού είναι θολή στο ζήτημα των Πρεσπών. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 σημείωσε: «Αν δείτε τις μετρήσεις ακόμα και στον κόσμο, όχι μόνο το δικό μας κόσμο και τους οπαδούς των άλλων ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ που έχει φέρει τη συμφωνία, υπάρχει κόσμος ο οποίος πιστεύει ότι δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτές οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και στην κοινωνία υπάρχουν και μεταξύ των οπαδών του κινήματος προφανώς εκφράζονται και σε επίπεδο στελεχών και σε επίπεδο βουλευτών. Ε αυτό εκφράστηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, και αυτό θα εκφραστεί και στη ψηφοφορία.»

Για τον Σπύρο Λυκούδη είπε ότι είναι συνεργαζόμενος με το Ποτάμι, θέλει να συζητήσει με τους συνεργάτες του προκειμένου να αποσαφηνίσει το ποια θα είναι η τελική του στάση.

«Ο κ. Θεοδωράκης με τον κ. Μαυρωτά είναι θετικοί απέναντι στο να βρεθεί η λύση. Οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς είναι αρνητικοί. Αυτή είναι η κατάσταση.»

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι νομιμοποιημένη. «Από τη στιγμή που χάνεται η λαϊκή εντολή με αυτό το τρόπο υπάρχουν δυο δρόμοι, ο ένας είναι αναζητάς μια πλειοψηφία σε συνεργασία με ένα άλλο κόμμα στην ελληνική Βουλή- που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα- ή πας στον ελληνικό λαό και λες γίνονται εκλογές, ξεκαθαρίζει το τοπίο και πάμε παρακάτω. Πολιτικά η κυβερνηση δεν είναι νομιμοποιημένη. Θεσμικά δεν λέει το σύνταγμα από που πρέπει να προέρχεται η πλειοψηφία προφανώς, αλλά από εκεί και πέρα πολιτικά είναι έκθετη και νομίζω ότι η καθαρή λύση για τον κ. Τσίπρα θα είναι να προσφύγει στη λαϊκή εντολή.»