Την Πέμπτη θα γίνει η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, ωστόσο η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε σήμερα σε υψηλούς τόνους, με τον Πάνο Καμμένο να δίνει την δική του παράσταση.      

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν θα χάσει την ευκαιρία να στείλει για άλλη μια φορά το μήνυμα στο εκλογικό του κοινό ότι ο ίδιος αλλάζει και πάλι στάση κι αυτή τη φορά θα σταθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και θα υπερασπιστεί το όνομα της «Μακεδονίας», το οποίο ίδιος «παρέδωσε» επιτρέποντας την υπογραφή της Συμφωνίας.

Ήδη από την έναρξη της συζήτησης ο Πάνος Καμμένος έδειξε τις διαθέσεις του, κάνοντας επίθεση στο προεδρείο της Επιτροπής, αλλά και κατακρίνοντας ακόμη και την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Εκ του ασφαλούς ο Πάνος Καμμένος και γνωρίζοντας καλά ότι η επίμαχη Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την Ελληνική Βουλή, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν βασισμένη στο σενάριο που «σκαρφίστηκαν» Τσίπρας – Καμμένος, περνάει σε θεατρινισμούς, υποκρινόμενος τον… εξαπατημένο από τον πρωθυπουργό.  

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την εισηγητική του τοποθέτηση έθεσε ζήτημα διαδικασίας για την κάλυψη των θέσεων που προέκυψαν μετά την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών του Ποταμιού.  

«Η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, η διαδικασία που ακολούθησε ο ΠτΒ δεν υπάρχει στον κανονισμό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « ο πρόεδρος της Βουλής έπρεπε να στείλει επιστολή στους ανεξάρτητους βουλευτές ζητώντας τον ορισμό εκπροσώπων.  

Σήμερα διαλύθηκε η ΚΟ ενός κόμματος και κινδυνεύουν και άλλα κόμματα γατί γίνονται μεταγραφές! Δεν μπορεί να συζητάμε για ένα εθνικό θέμα και να λέει ο πρόεδρος ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες της κυβέρνησης (για τον κ. Δουζίνα).

Η διαδικασία καθορισμού ανεξαρτήτων βουλευτών είναι παράνομη».  

Ο κ. Καμμένος επέμεινε πως ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει πουθενά την κλήρωση μεταξύ των ανεξαρτήτων βουλευτών, σημειώνοντας πως η σύνθεση της παρούσας επιτροπής υποκρύπτει μεθόδευση. Ακόμα, έκανε ανοιχτά λόγο για αντισυνταγματικότητα της συμφωνίας καθώς μεταξύ άλλων, το κείμενο που συζητείται στην επιτροπή δεν περιλαμβάνει τις Συνταγματικές αλλαγές, ούτε το τελικό κείμενο της ίδιας της σύμβασης.

«Δεν υπάρχει όπως προβλέπεται η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής που θα πρέπει να αποτελείται από δύο καθηγητές τουλάχιστον για να μπούμε στην ουσία συζήτησης της σύμβασης!», σημείωσε. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η κυβέρνηση «βρήκε μπελά» με τον Πάνο Καμμένο, όχι τόσο γιατί ο Πάνος δεν θέλει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όπως αποκάλυψε και ο ίδιος, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, γι' αυτόν Casus belli αποτελεί η διατήρηση στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και δεν είναι εκλεγμένοι βουλευτές.

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου, ειδικά αυτούς, όπως η Χρυσοβελώνη και ο Κουίκ, είναι αιτία πολέμου», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ και απείλησε μάλιστα ότι «Εάν τους κρατήσει δεν περνάει νομοσχέδιο, η κοινοβουλευτική ομάδα θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια». «Η παραμονή στελέχους με ανταλλαγή καρέκλας, είναι θέμα αυτού που την ανταλλάσσει, αλλά η παραμονή αυτών που δεν έχουν ανταλλαγή, για να χτυπούν εμένα, είναι αιτία πολέμου», ξεκαθάρισε.