Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών τάσσεται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Metron Analysis για λογαριασμό του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων - ΚΕΔΙΣΑ αναφορικά με τις εξελίξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ψηφοφορία για την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων, στο ερώτημα «Πιστεύεται ότι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να υπερψηφιστεί ή όχι;» το 68% απάντησαν αρνητικά (δηλαδή να καταψηφιστεί), το 23% θετικά και ένα 9% (ΔΓ/ΔΑ). 

Στο ερώτημα «Η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος ή όχι;», το 71% απάντησε ότι δεν τα εξυπηρετεί, το 19% απάντησε ότι τα εξυπηρετεί και 10% δεν απάντησαν.

Στο ερώτημα «Θα θέλατε το πολιτικό κόμμα που ψηφίσατε στις τελευταίες εθνικές εκλογές να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ή όχι;», μόλις το 21% απάντησε «ναι», το 65% απάντησε «όχι» και 14% απάντησαν (ΔΓ/ΔΑ).

Στο ερώτημα «Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκέφτεστε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ένα από τα κόμματα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;», το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσουν κόμμα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 19% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και το 15% απάντησε (ΔΓ/ΔΑ).

Αναλυτική παρουσίαση όλων των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το ΚΕΔΙΣΑ την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.00-21.00 στο Amalia Hotel ( Αμαλίας 10, πλησίον σταθμού Μετρό «Σύνταγμα»).