«Πολιτική αλλαγή για μία καλύτερη ζωή». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Κυριάκου Μητσοτάκη που φιλοξενείται στο περιοδικό του Economist. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι μετά από 8 χρόνια κρίσης η Ελλάδα δεν έχει γυρίσει ακόμα σελίδα, μια και όπως τονίζει η εμπιστοσύνη των αγορών δεν έχει αποκατασταθεί, η ποιότητα των θεσμών έχει υποβαθμιστεί και η οικονομία σημειώνει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερους των εκτιμήσεων.

“Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τετραετούς διακυβέρνησης των λαϊκιστών από το 2015. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο στοίχημα : Να γίνουμε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει εμφατικά σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού. Να κερδίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιγράφει τον πυρήνα της οικονομικής πρότασης του κόμματος του, με κεντρικό άξονα “μία θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση, με μείωση φορολογικών συντελεστών και απλοποίηση του φορολογικού κώδικα”.

“Βασική παράμετρος της νέας εποχής είναι ασφαλώς η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων” τονίζει στο άρθρο του ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι η παιδεία, η διά βίου μάθηση και οι πολιτικές στήριξης της απασχόλησης βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών του κόμματός του.

“Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπατάω στον δρόμο καθημερινά, στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή δυναμώνει. Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κλείσουν το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής” τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας το άρθρο του στον economist.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο συνέδριο του Economist στο Μέγαρο Μουσικής. Από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών κάνοντας λόγο για μία συμφωνία που «θα φέρει στο προσκήνιο εξτρεμιστικές φωνές και στις δύο χώρες».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «φοβάμαι ότι οι “Πρέσπες” θα φέρουν στο προσκήνιο ακραίες φωνές. Διαφωνώ με τη Συμφωνία αλλά δεν θα έλεγα ποτέ προδότη κάποιον που την υποστηρίζει. Επίσης, δεν υποστηρίζω τη βία που είδαμε αυτές τις ημέρες. Σήμερα μας κατηγόρησαν ότι συμπλέουμε με τη Χρυσή Αυγή. Κι όμως, εμείς είμαστε ένα κόμμα - πυλώνας σταθερότητας για την Ελλάδα». Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα δημοκρατικό κόμμα» και πως οι όποιες προσπάθειες συσχετισμού με τη Χρυσή Αυγή εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να πραγματοποιηθεί η διαπραγμάτευση γι’ αυτή τη Συμφωνία ενώ συμπλήρωσε πως «παραχωρεί μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα και, υπό την έννοια αυτή, θα αποδειχθεί εξαιρετικά προβληματική». «Δεν είναι όπως το Brexit, που ήταν 50-50. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν εναντίον της Συμφωνίας» σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ για να διευκρινίσει ότι «επιμένω στο σωστό για τη χώρα μου παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκφράσει διαφορετική γνώμη».